PSV aast met steun supporters op revanche tegen Roda JC

PSV kan woensdagavond al weer revanche nemen voor de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag op bezoek bij Roda JC Kerkrade. De Limburgers komen in het kader van het KNVB-bekertoernooi langs in Eindhoven, waar trainer Phillip Cocu hoopt dat het thuispubliek zijn ploeg nu wel naar een zege stuwt.

PSV aast met steun supporters op revanche tegen Roda JC

'Ik hoop dat onze supporters in groten getale naar het stadion komen om ons te steunen, omdat we dat kunnen gebruiken. En aangezien zij voor een speciale sfeer in het stadion kunnen zorgen, wat een belangrijke ruggesteun is voor de ploeg', vertelde Cocu dinsdagmiddag op de PSV-website.

Dat PSV maar moeilijk zonder de steun van zijn fans kan, blijkt dit seizoen. In de Eredivisie nam alleen SC Cambuur een punt mee uit het Philips Stadion, terwijl de Eindhovenaren zondag tegen Roda alweer voor de vijfde keer dit seizoen punten lieten liggen op vreemde bodem.

Revanche
'We hebben dé kans om ons te revancheren voor de nederlaag', stelt Cocu twee dagen na de nederlaag in Kerkrade. 'Dat gevoel leeft sterk binnen de ploeg. We hadden goede momenten en aanknopingspunten, maar uiteindelijk gaat het wel om het resultaat en dat is niet gelukt.'

De verliezende bekerfinalist van vorig seizoen kan tegen Roda niet beschikken over zijn eerste twee doelmannen. Jeroen Zoet is al langer uitgeschakeld door een knieblessure, terwijl Przemyslaw Tyton zondag in groggy toestand per brancard van het veld werd gedragen na een val op de ligger van het doel.

'Met Tyton gaat het naar omstandigheden goed, hij heeft vandaag nog rustig aan gedaan en een beetje binnen gewerkt. Het zag er allemaal heel ernstig uit, maar de schade valt gelukkig mee', licht Cocu de situatie van de Poolse doelman toe.

Tegen Roda zal Nigel Bertrams het Eindhovense doel verdedigen. De twintigjarige sluitpost, vooralsnog actief bij de beloften, staat voor zijn officiële debuut in de hoofdmacht van PSV. 'Misschien had hij er zelf nog niet op gerekend, maar zo zie je maar hoe de dingen in het voetbal kunnen lopen. Voor je het weet sta je op het hoogste niveau in het eerste elftal. We hebben alle vertrouwen in zijn kwaliteiten, hij is een jongen met veel potentie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen