Tyton mag ziekenhuis verlaten ondanks hersenschudding

PSV-doelman Przemyslaw Tyton hoeft ondanks een lichte hersenschudding en een gekneusde heup niet ter observatie in het ziekenhuis te blijven. De Poolse keeper verliet bij Roda JC (2-1 verlies) per brancard het veld.

Dit nadat hij ongelukkig op een zijligger van het doel viel toen hij redding bracht op een vrije trap van Marc Höcher. Daarna werd Tyton minutenlang gestabiliseerd en afgevoerd naar het ziekenhuis.

Er is geen blijvend hersenletsel geconstateerd. Tyton zal daardoor nagenoeg zeker het bekertreffen van PSV en Roda JC missen, woensdag in Eindhoven. De Poolse doelman moet zeker enkele dagen rust houden.

Op 18 september 2011 liep Tyton al eens een zware hersenschudding op. Tegen Ajax (2-2) kwam hij destijds in botsing met ploeggenoot Timothy Derijck. Tyton stond bij PSV onder de lat doordat eerste keeper Jeroen Zoet kampt met een liesblessure. Wanneer Zoet zijn rentree kan maken, is nog onduidelijk. Nigel Bertrams, afkomstig uit de eigen opleiding, is de derde doelman van PSV.