Cocu boos na verlies: 'We misten scherpte in de verdediging'

PSV-trainer Phillip Cocu heeft na de nederlaag bij Roda JC (2-1) zijn defensie bekritiseerd. Het ontbrak volgens hem in de tweede helft aan scherpte.

In de eerste helft nam PSV een 1-0 voorsprong, maar na rust gaf het alles uit handen. Tot ergernis van Cocu. Zei de PSV-coach bij FOX Sports: 'Verdedigend misten wij na rust de scherpte om een goed resultaat mee naar huis mee te nemen. Bij de eerste tegengoal stonden we niet goed te dekken. Om over het tweede doelpunt maar te zwijgen. Dat mag niet gebeuren.'

Vorige week ging PSV ook al onderuit bij Groningen (1-0). Cocu baalde van de prestaties van zijn elftal. 'We hebben de laatste twee uitwedstrijden verloren. Dit is niet iets dat bij een topclub als PSV thuishoort. Daar moeten we zeer kritisch naar kijken.'

Brood: 'Vroeger was PSV lastig'
Roda JC-trainer Ruud Brood was logischerwijs wél gelukkig met zijn team. 'In de tweede helft had PSV minder kracht. Ik zag dat de ploeg niet veel meer kon creëren. Toen gingen we nog meer op jacht naar de gelijkmaker en daarna ook voor een overwinning. Vroeger was het lastig als je tegen PSV achterkwam, maar vandaag konden we in de tweede helft vrij gemakkelijk voetballen.'