Zorgen PSV om per brancard afgevoerde Tyton na harde val

In de extra tijd van het duel tussen Roda JC en PSV heeft keeper Przemyslaw Tyton per brancard het veld moeten verlaten. Hij viel op de metalen ligger van het doel, nadat hij redding had gebracht op een vrije trap van Marc Höcher.

Zorgen PSV om per brancard afgevoerde Tyton na harde val

Tyton werd door een ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis. De teamarts van PSV was op het moment van de botsing in de kleedkamer om een blessure van Jorrit Hendrix te behandelen. Teammanager Mart van den Heuvel was als eerste ter plaatse en verklaarde bij FOX Sports dat de Poolse doelman na even te zijn weggeweest weer bij kennis was.

Op 18 september 2011 liep Tyton al eens een zware hersenschudding op. In een thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2) kwam hij ongelukkig in botsing met ploeggenoot Timothy Derijck. Destijds was er een kwartier nodig om hem te stabiliseren.

Tyton stond bij Roda op doel doordat eerste keeper Jeroen Zoet eruit ligt met een liesblessure. Wanneer hij zijn rentree kan maken, is nog onduidelijke. Nigel Bertrams, afkomstig uit de eigen opleiding, is de derde doelman van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen