PSG vestigt hoop tegen Chelsea op Ibrahimovic

Reacties

Hoe graag Paris Saint-Germain en Zlatan Ibrahimovic de Champions League ook willen winnen, de kans dat PSG en de Zweedse spits na woensdagavond zijn uitgevoetbald in het miljoenenbal is groot. Na de 1-1 in Parijs is immers een resultaat gevraagd op Stamford Bridge, in de wetenschap dat Chelsea schier onverslaanbaar is op eigen veld. De hoop van PSG is gevestigd op Ibrahimovic.

PSG vestigt hoop tegen Chelsea op Ibrahimovic

Waar Chelsea vorig seizoen nog in eigen huis nog steken liet vallen in de duels met FC Basel (1-2), Sunderland (1-2) en Atlético Madrid (1-3), was de machine van Mourinho deze jaargang alleen op een schoonheidsfoutje te betrappen in de FA Cup-ontmoeting met Bradford City (2-4). Verder bleven alleen Schalke 04 (1-1), Manchester City (1-1) en Burnley (1-1) overeind op bezoek bij The Blues.

De ambitie van PSG en Ibrahimovic om de Champions League te winnen lijkt daarmee opnieuw een brug te ver. Eigenaar Nasser Al Khelaïfi verkondigde al meerdere malen nu eindelijk eens verder willen te reiken dan de kwartfinale, waarin Barcelona en Chelsea de afgelopen twee seizoenen te sterk bleken. Tot frustratie van Ibrahimovic, die in clubverband zo ongeveer alles won wat er te winnen viel, behalve de Champions League.

Dat bleek tot dusverre een utopie voor de 33-jarige klasbak. In dertien seizoenen reikte hij ondanks liefst 43 treffers van hemzelf nooit verder tot de halve finale. In zeven confrontaties met Mourinho scoorde hij bovendien nog nooit. Desondanks heeft PSG-coach Laurent Blanc zijn hoop gevestigd op de ex-Ajacied. 'De verdedigers van Chelsea kunnen hun borst nat maken. Hij is op zijn best als de druk het hoogst is, kan op elk moment scoren, tegen elke tegenstander.'

Maar scoren tegen Mourinho was Ibrahimovic dus nog niet gegeven. Wat dat betreft heeft de Portugees meer te vrezen van Edinson Cavani. De 28-jarige Uruguyaan staat bij PSG vaak in de schaduw van zijn collega-spits, maar is met zes goals (vier meer dan Zlatan) bezig aan zijn beste CL-seizoen tot nu toe. Bovendien scoorde Cavani in zeven ontmoetingen met Mourinho wél drie keer. Chelsea is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.