Blanc laat Ibrahimovic tegen Lens warmdraaien voor Chelsea

Reacties

Paris Saint-Germain kan vanmiddag (17.00 uur) met een thuiszege op laagvlieger RC Lens de koppositie in de Ligue 1 overnemen, maar de focus van trainer Laurent Blanc is al volledig gericht op het Champions League-duel met Chelsea.

Blanc laat Ibrahimovic tegen Lens warmdraaien voor Chelsea

Na twee landstitels op rij hunkert PSG naar succes in Europa. Door een 1-1 tegen Chelsea in de heenwedstrijd in Parijs leeft bij Blanc nog steeds de hoop de kwartfinale van het kampioenenbal te bereiken. Dat moet woensdag gebeuren op Stamford Bridge, dus is het thuisduel met Lens vooral een tussendoortje.

'Deze wedstrijd geeft ons de mogelijkheid ons optimaal te prepareren voor Chelsea', was de trainer van PSG eerlijk op de persconferentie in de aanloop naar het treffen met Lens. 'We gaan een ander elftal opstellen dan woensdag, maar de kwaliteit moet hetzelfde blijven.'

Hoewel Blanc gaat rouleren tegen Lens, zijn Zlatan Ibrahimovic en Thiago Motta wel van de partij. 'Ibrahimovic is er klaar voor. Hij heeft wat rust kunnen nemen door zijn schorsing van twee duels, dat had hij nodig. Tegen Lens kan hij weer even aan de smaak van een wedstrijd proeven. Motta moet ook wedstrijdritme opdoen, hij is een cruciale speler voor ons.'

Vermoeid
Chelsea-manager José Mourinho hoeft dit weekend niet te puzzelen met zijn opstelling, aangezien zijn elftal niet in actie komt. 'We verdienden twee vrije dagen, want de spelers waren vermoeid', toonde de Portugees zijn tevredenheid. Als Chelsea PSG uitschakelt, dan plaatst Mourinho zich voor het zesde seizoen op rij voor de kwartfinale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.