Goede generale repetitie PSG voor kraker tegen Chelsea

Door een 4-1 thuiszege op laagvlieger RC Lens heeft PSG niet alleen een goede generale repetitie beleefd voor de Champions League-topper bij Chelsea. De Parijse ploeg is ook ten minste voor een dag koploper in Frankrijk.

Omdat PSG woensdag in Londen de return tegen Chelsea afwerkt in de achtste finale van de Champions League, wijzigde trainer Laurent Blanc zijn elftal op enkele plaatsen voor het bezoek van Lens. Aangezien Zlatan Ibrahimovic onlangs een schorsing uitzat, mocht hij net als Gregory van der Wiel wél in de basis starten.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer, maar beloonde de thuisploeg zichzelf pas vlak voor rust. David Luiz opende de score uit een vrije trap, al leek zijn kenmerkende poging nog van richting te worden veranderd. In de eerste 45 minuten hoefde PSG-goalie Salvatore Sirigu nauwelijks in actie te komen.

Na 57 minuten had Van der Wiel een aandeel in de 2-0. De rechtsback werd immers in het strafschopgebied onderuitgegleden door Baptiste Guillaume. Ibrahimovic verzilverde de penalty.

Waar PSG met het oog op het duel van woensdag freewheelend naar het einde wilde, lukte dat niet echt. Yoann Touzhgar prikte namens Lens de 2-1 binnen, waardoor het tot de tachtigste minuut spannend bleef. Toen schoot invaller Blaise Matuidi van dichtbij het duel op slot: 3-1. Door een fraaie combinatie tussen Ibrahimovic en Javier Pastore werd het ook nog 4-1. De Zweed bediende de doelpuntenmaker met een handig wippertje. Van der Wiel leek in de slotminuten óók nog te scoren, maar de lat stond een treffer van de Oranje-international in de weg.

Door de zege is PSG na 28 duels lijstaanvoerder. Olympique Lyon heeft twee punten minder, maar nog wel een duel tegoed. Zondag wacht voor die ploeg het bezoek aan Montpellier. Olympique Marseille staat drie punten onder PSG en is derde.