Blanc: 'Laten we hopen dat Courtois een mindere dag heeft'

Reacties

Laurent Blanc heeft na het 1-1 gelijkspel in Parijs nog vertrouwen in een goed resultaat van Paris Saint-Germain op bezoek bij Chelsea, maar dan moet de doelman van de Londense ploeg een mindere dag hebben in het Champions League-treffen.

Blanc: 'Laten we hopen dat Courtois een mindere dag heeft'

'We weten dat Chelsea op dit moment beter is dan vorig seizoen', zegt de trainer van Paris Saint-Germain. 'We moeten in ieder geval één keer scoren om ons te plaatsen voor de kwartfinale. Het is daarom te hopen dat doelman Thibaut Courtois niet zo goed is als in de eerste wedstrijd. We hadden de pech dat Courtois fantastisch keepte in Parijs.'

De Fransman weet dat zijn ploeg voor een zware opgave staat. 'Zoals het er nu uitziet zijn we uitgeschakeld. Aan ons de taak daar iets tegen te doen', aldus Blanc. Vorig seizoen had PSG na de 3-1 zege in eigen huis een uitstekende uitgangspositie, maar liep de club zich op Stamford Bridge alsnog stuk op Chelsea. De Londenaren maakten twee doelpunten, terwijl de topclub uit Parijs het net niet kon vinden.

Overigens spelen de wedstrijden van toen niet bij de spelers. 'Ik denk niet aan vorig seizoen. Het gaat puur om deze wedstrijd. En daarbij komt dat ik denk dat wij nu beter zijn dan in de heenwedstrijd in Parijs', aldus middenvelder Blaise Matuidi.

Grote verschil met vorig seizoen is de inzetbaarheid van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed was in de return in Londen afwezig vanwege een hamstringblessure. Woensdagavond is de boomlange spits wel van de partij. En dat is maar goed ook voor PSG. Met 43 treffers is Zlatan de meest trefzekere speler aan Franse zijde in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.