Primeurs Vitesse en PSV, Gudelj maakt jubileumgoal

Reacties

De eerste Eredivisieduels van 2015 leverde meteen een aantal statistische aardigheidjes op. Voetbal International zet ze op een rij.

Primeurs Vitesse en PSV, Gudelj maakt jubileumgoal

● PSV hield zaterdagavond op bezoek bij Vitesse (0-1) voor het eerst in dit Eredivisieseizoen de nul in een uitwedstrijd. De vorige keer dat dat lukte was op 22 februari 2014, in het uitduel met NEC (0-2). Daarna incasseerde PSV twaalf uitwedstrijden op rij telkens minstens één treffer.

● Ook voor Vitesse leverde het duel een primeur op. De Arnhemmers leden tegen de koploper hun eerste thuisnederlaag in dit seizoen. Tot aan de ontmoeting van zaterdag had Vitesse drie keer gewonnen en zes keer gelijkgespeeld in de Gelredome. FC Groningen en PSV zijn nu nog de enige twee clubs die deze jaargang nog ongeslagen zijn voor eigen publiek.

● Het doelpunt dat AZ-middenvelder Nemanja Gudelj zaterdagavond maakte tegen FC Dordrecht (de 2-0), was het vijfhonderdste doelpunt in dit Eredivisieseizoen. Na de gelijkmaker van SC Cambuur-aanvaller Bartholomew Ogbeche in het duel met ADO Den Haag (2-2) en de winnende treffer van PSV'er Adam Maher tegen Vitesse (0-1) staat de teller nu op 502 goals in 158 wedstrijden.

● PEC Zwolle klopte NAC Breda met 4-1 en heeft nu al meer competitiewedstrijden gewonnen dan tijdens de hele vorige jaargang. In 2013/14 won de ploeg van trainer Ron Jans negen van zijn 34 wedstrijden, nu staat de teller op tien zeges na achttien duels. De tien overwinningen zijn tevens een evenaring van het clubrecord. Dat dateert van het seizoen 2012/13, toen PEC tien van zijn 34 Eredivisieduels in winst omzette.

● NAC kwam tegen PEC voor de veertiende keer in dit seizoen op een 1-0 achterstand in de Eredivisie. Liefst elf van die duels mondden uiteindelijk uit in een nederlaag, tegen drie gelijke spelen. Met 0,21 punten uit die achttien duels waarin de ploeg op achterstand kwam, heeft NAC het slechtste gemiddelde van alle Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.