Reactievoetbal bezorgt PSV overwinning op Vitesse

Reacties

PSV is na de winterstop doorgegaan waarmee het in 2014 was geëindigd: met winnen. Vitesse gromde wel maar het bijten werd gedaan door de Eindhovense bezoekers (0-1).

Reactievoetbal bezorgt PSV overwinning op Vitesse

De eerste seizoenshelft kreeg Vitesse meer complimenten over het spel dan punten. Ook bij de herstart tegen PSV maakte de ploeg van trainer Peter Bosz het spel. Enthousiasme kon de Arnhemmers ploeg allerminst worden ontzegd. Maar het ontbrak aan de offensieve daadkracht, met een zesde nederlaag als resultaat.

Want Vitesse mocht in Gelredome het spel maken van PSV. De Eindhovenaren vertrouwden op het beproefde recept van reactievoetbal. Maar ze speelden daardoor wel met vuur omdat ze defensief de zaken allerminst op orde hadden. Zeker in de eerste helft maakte PSV achterin een kwetsbare indruk.  

Het geluk van PSV was dat Vitesse te weinig profiteerde. De Eindhovenaren hadden op hun beurt na tien minuten juist wel gebruik gemaakt van de gelegenheid die hen werd geboden. Luuk de Jong stuitte nog op Vitesse-keeper Eloy Room. Adam Maher kreeg vervolgens een volgende kans na beroerd wegwerken van Guram Kashia (foto). De eerste inzet eindigde nog op de paal, maar in tweede instantie ging de bal alsnog over de grabbelende Room.   

Door die vroege voorsprong hoefde PSV ook niet zo nodig de aanval te zoeken. Bovendien bewees de formatie van Phillip Cocu op het overigens lastig te bespelen veld dat het in de tegenaanval gevaarlijk is. In het eerste kwartier na rust ontsnapte Vitesse tot drie keer toe aan de genadeklap.

Na een afgemeten voorzet van Memphis Depay kopte De Jong vrij voor het Arnhemse doel op de paal. De aangever was daarna zelfs twee keer dicht bij een tweede PSV-treffer. Het vizier van de Oranje-international stond echter niet goed.

PSV kon zich deze missers ook veroorloven omdat Vitesse minder dwingend was. De Eindhovense gasten hadden de wedstrijd meer onder controle, waardoor de ontmoeting aan opwinding verloor. Die kwam pas in de slotfase terug met de fraaie poging van Renato Ibarra op de paal als startpunt.

Opstootje
Niet veel later was er een opstootje, met gele kaarten voor Jetro Willems en Wallace als resultaat. Daarna kwam er een door PSV vergeefs geclaimde strafschop na een valpartij van Maher en een slap en vruchteloos Arnhems offensief. Want ook dit keer bleef de Eindhovense defensie overeind.

Door de zege bracht PSV de voorsprong op Ajax – dat vrijdag met 2-0 won van FC Groningen – weer terug tot vier punten. Vitesse blijft na de eerste thuisnederlaag van het seizoen steken in de grauwe middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.