Ogbeche houdt ADO Den Haag van zege af

ADO Den Haag heeft slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met SC Cambuur: 2-2. De bezoekers mochten daar hun spits Bartholomew Ogbeche voor bedanken.

ADO kwam tegen SC Cambuur op voorsprong toen een groot deel van de supporters nog niet eens op zijn stoeltje had plaatsgenomen. Het doelpunt kwam op naam van Mike van Duinen (foto), die Lucas Bijker zeer eenvoudig van de bal afzette en afrondde. Het doelpunt, dat na 26 seconden gemaakt werd, was het snelste van de Eredivisie dit seizoen.

Voor eigen publiek had ADO lange tijd geen kind aan Cambuur, dat met name voor rust geen schim van de ploeg was die in de eerste competitiehelft lof had geoogst vanwege het brutale en aanvallende spel. De Leeuwarders kwamen echter op gelijke hoogte via hun eerste echte kans van de wedstrijd. Bartholomew Ogbeche scoorde in de 36ste minuut nadat ADO een corner niet goed verwerkt had. Een minuut later lag de bal aan de andere kant van het veld weer in het doel. Roland Alberg rondde van dichtbij af na een mislukt schot van Dion Malone (2-1).

Opgelucht
Kort na rust kreeg ADO via Van Duinen een enorme kans op 3-1, maar de spits mikte oog-in-oog met Leonard Nienhuis slordig naast. Tien minuten na de pauze haalde Cambuur weer opgelucht adem, toen een stiftje van Kevin Jansen rakelings over ging. Net als in de eerste helft kwam de gelijkmaker van Cambuur enigszins uit de lucht vallen. Ogbeche kopte een kwartier voor tijd raak na een voorzet van Marlon Pereira, mede door zwak verdedigen van Gianni Zuiverloon. Het was zijn tiende seizoensgoal; nooit eerder maakte de Nigeriaan zoveel doelpunten in een seizoen.

Na die gelijkmaker kreeg Cambuur de geest en ging het, gesterkt door de debuterende invaller Sinan Bytyqi, op jacht naar de winnende treffer. Deze kwam er niet en was gezien het wedstrijdbeeld ook niet verdiend geweest. Cambuur blijft door de remise zevende met 27 punten. ADO staat met zeventien punten dertiende.