PEC derde na beroerde rentree Maaskant bij NAC

Robert Maaskant is zijn tweede dienstverband als trainer bij NAC Breda slecht begonnen. In een tijdsbestek van acht minuten maakte PEC Zwolle een einde aan alle Bredase illusies (4-1).

Waar Ron Jans bij PEC Zwolle nog wacht over de eventuele terugkeer van clubtopscorer Tomas Necid of de komst van een vervanger, daar heeft Maaskant al drie gewenste versterkingen kunnen verwelkomen. De trainer van NAC deed ook meteen een beroep op het beschikbare verse bloed.

De aanwezigheid van Menno Koch, Dirk Marcellis en Guyon Fernandez ten spijt, koud drie minuten onderweg incasseerde NAC een gevoelige tik op. Na een afgeslagen corner schoot Bart van Hintum raak namens PEC Zwolle, waarbij Rémy Amieux de ongelukkige was door de bal van richting te veranderen.

NAC heeft vertrouwen gewonnen met de terugkeer van Maaskant op de bank. Ondanks de achterstand raakte de Brabantse formatie niet in paniek. In de 57ste minuut kwam het ook langszij. Adnane Tighadouini was de gevierde man bij de gasten met zijn schot van zestien meter.

Maar het vertrouwen is broos. Alle vreugde over de gelijkmaker maakte snel plaats voor teleurstelling. Maaskant (foto) reageerde boos op de 2-1 van Jesper Drost die zes minuten na de 1-1 van de NAC-defensie de ruimte kreeg een voorzet van Van Hintum tot goal te promoveren.

En daarmee was het leed van NAC nog niet geleden. PEC Zwolle liet zien waarom het vierde staat, en onderstreepte en passant ook de oorzaak van de problemen van de gasten. Jody Lukoki mocht in de 67ste minuut met het hoofd zijn eerste doelpunt van het seizoen maken (3-1), waarna Ben Rienstra in de 71ste minuut de laatste hoop van NAC liet verdwijnen.

Dankzij de zege in het IJsseldelta Stadion is PEC Zwolle ten koste van Feyenoord naar de derde plaats geklommen. NAC blijft voorlaatste in de Eredivisie.