Prandelli wil 'topvoetballer' Sneijder niet verkopen

Reacties

Cesare Prandelli heeft aangegeven dat hij Wesley Sneijder graag wil behouden. De Italiaanse coach van Galatasaray ziet voor de Nederlandse spelmaker een belangrijke rol weggelegd.

Prandelli wil 'topvoetballer' Sneijder niet verkopen

'We hebben Selçuk Inan als aanvoerder aangewezen. Hij is een zeer positief ingesteld mens, hij begrijpt wat ik wil. Dat is belangrijk', aldus de voormalige bondscoach van Italië. 'Zodra Sneijder terug is van vakantie zal ik een tweede aanvoerder aanwijzen. Hakan Balta is ook een van de kandidaten.'

Sneijder geniet na de derde plek met Oranje op het WK nog van een vakantie, maar wordt toch geregeld genoemd in allerlei transfergeruchten. Wat Prandelli betreft blijft de Oranje-international in Istanbul. 'Sneijder is een topvoetballer, een belangrijke en gewaardeerde kracht van deze club', aldus de Italiaan.

'De geruchten over Pirlo, Balotelli en Sneijder kloppen ook niet', vervolgt Prandelli over de aanhoudende geruchtenstroom met de mogelijke in- en uitgaande transfers van Galatasaray als hoofdmoot. 'De berichten in de media zijn nergens op gebaseerd. Als ik straks de behoefte voel om het elftal te versterken op plekken waar dat nodig is, zal de club actie ondernemen.'

De eerste weken in Turkije zijn Prandelli goed bevallen. 'Ik heb hier in Istanbul een zeer grote club aangetroffen. Een club die op zeer professionele wijze geleid wordt', is hij lovend. 'Ik heb er ook met mijn voorganger Roberto Mancini over gesproken. Met Fatih Terim hoop ik in de toekomst ook nog eens om de tafel te gaan zitten. Daar heb ik de tijd nog niet voor gehad', besluit Prandelli, die met de Turken zal uitkomen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.