Van Persie, Robben en Sneijder laten WK-record aan Rep

Reacties

Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder hebben in de wedstrijd om de derde plaats tegen Brazilië het WK-record van Johnny Rep niet uit de boeken kunnen schieten. De goaltjesdief van weleer staat op zeven goals en werd op de voet gevolgd door Arjen Robben en Wesley Sneijder met zes. Van Persie schroefde zijn productie ook op naar dat aantal.

Van Persie, Robben en Sneijder laten WK-record aan Rep

De 42-voudige international Rep, oud-aanvaller van onder meer Ajax en Saint-Étienne, kwam op de WK's van 1974 en 1978 in veertien optredens tot zeven doelpunten en was daarmee al jarenlang onbedreigd topscorer van het Nederlands elftal in WK-verband.

Sneijder kwam door zijn verlossende goal tegen Mexico tot op één treffer van Rep. Bovendien werd hij in zijn vijftiende WK-duel recordhouder wat betreft het aantal Nederlandse optredens op een mondiale eindronde. Tegen Brazilië kwam de middenvelder van Galatasaray door een blessure niet in actie, maar desondanks heeft hij samen met Van Persie het record van meeste WK-duels in handen: zeventien. Sneijder speelde echter meer minuten dan de Oranje-captain.

Wesley Sneijder kwam tegen Brazilië niet in actie, maar is wel recordhouder met zeventien WK-duels.
Wesley Sneijder kwam tegen Brazilië niet in actie, maar is wel recordhouder met zeventien WK-duels.

Robben maakte net als Sneijder en Van Persie zijn zes treffers op drie verschillende WK's: één op het toernooi in Duitsland van 2006, twee op de eindronde van 2010 in Zuid-Afrika en drie tijdens dit WK. Hij had in totaal vijftien duels nodig voor dat aantal en weet ook Van Persie naast zich door diens treffer tegen Brazilië. Op EK's en WK's is Van Persie zijn generatiegenoten met negen goals wel voorbij. Alleen Dennis Bergkamp scoorde vaker: tien keer.

Rep had het voor het duel met Mexico in gesprek met VI nog over het record dat hij mogeljk kwijt zou raken. 'Arjen Robben is in bloedvorm. Alle ogen zijn op hem gericht. Hij is een van de betere spelers van het toernooi. Hij heeft het naar zijn zin en is hartstikke in vorm. Ik hoop voor Arjen dat hij mij uit de boeken schiet. Ik vind het allemaal niet zo belangrijk.'

'Als Arjen scoort, komt Oranje ver. Ik hoop dus dat hij er nog vier in knalt. Dan komen we misschien wel in de finale', aldus Rep. Maar de halve finale bleek het eindstation. De wedstrijd tegen Brazilië lijkt vooralsnog de laatste waarin het record van Rep op het spel stond. Tijdens het WK in Rusland over vier jaar zijn Van Persie, Robben en Sneijder allen 34 jaar.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.