Pittig herexamen Marriner, Park op audiëntie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pittig herexamen Marriner, Park op audiëntie

• Dat Andre Marriner een week na zijn fout bij Chelsea - Arsenal alweer mag fluiten, zorgt voor veel ludieke reacties op Twitter. Zeker nu bekend is gemaakt dat de arbiter, die Alex Oxlade-Chamberlain aanzag voor Kieran Gibbs en zo de verkeerde speler uit het veld stuurde, een wedstrijd van Newcastle United in goede banen moet leiden. Bij The Magpies staan namelijk ook een paar spelers onder contract die op elkaar lijken. Er circuleert alvast wat studiemateriaal op twitter voor de op zijn zachtst gezegd onfortuinlijke scheidsrechter. Het heeft veel weg van een pittig herexamen. Succes, mister Marriner!

Ji-Sung Park viel maandag wel met zijn neus in de boter. De Zuid-Koreaanse middenvelder van PSV was door koning Willem-Alexander en koningin Máxima uitgenodigd om tijdens de nucleaire top in Den Haag samen met onder anderen Guus Hiddink te komen lunchen met Park Geun-Hye, de presidente van Zuid-Korea. Park was onder de indruk. 'Heel speciaal om hen te zien, een erg mooie ervaring', laat hij op de PSV-website weten.

• Rode Duivels opgepast. Tijdens het komende WK in Brazilië wacht in de groepswedstrijd tegen Algerije met Raïs M'Bolhi een doelman die van wanten weet. De keeper van CSKA Sofia, zo blijkt uit onderstaande beelden van de derby tegen stadgenoot Levski, springt bij het minste of geringste uit zijn vel. Levski-spits Larsen Touré heeft er nog hoofdpijn van.

• Het debuut van André Villas-Boas als trainer van Zenit Sint-Petersburg verliep maandagavond wel heel opmerkelijk • De Portugees won zijn eerste wedstrijd in de Russische competitie, door twee gemiste penalty's van tegenstander Krylya Sovetov Samara • Daarbij was er een hoofdrol weggelegd voor doelman Yuri Lodygin, die onlangs in de Champions League tegen Borussia Dortmund nog een allerminst sterke indruk maakte door vier treffers toe te staan • Het lijkt er daarom sterk op dat er sprake is van een Wiel Coort-effect • De Nederlandse keeperstrainer vertrok kort geleden bij FC Porto om bij Zenit samen te werken met Villas-Boas en lijkt Lodygin dus nu al van enkele nuttige tips te hebben voorzien... •

Samuel Eto'o heeft in een interview met BeIN Sports uitgehaald naar Pep Guardiola, met wie hij in het seizoen 2008/09 moeizaam samenwerkte bij Barcelona. 'Hij kon aardig voetballen, maar was nooit een groot speler. Toch wilde hij mij vertellen hoe ik als spits moest vrijlopen. Terwijl hij zelf een middenvelder was! Ben je niet helemaal lekker?, zei ik toen tegen hem.'

Eto'o miste daarnaast waardering. Hij scoorde 47 keer in 64 duels, 'maar ik moest hem eraan herinneren hoeveel ik voor de club betekende. Dat hij zijn successen ook aan mij te danken had. En toen ik moest vertrekken naar Internazionale had hij niet het lef dat recht in m'n gezicht te zeggen. Dat hij me naderhand een hand gaf tijdens Barcelona - Inter (foto, halve finale Champions League, red.) was slechts voor de show. In de spelerstunnel begroette hij me niet.'

Over zijn huidige trainer José Mourinho is Eto'o juist lyrisch. 'Ik heb met veel trainers gewerkt, maar als motivator staat hij echt op eenzame hoogte. Hij wordt een ander persoon in aanloop naar wedstrijden. Hij heeft iets anders in zijn benadering. Wat dat precies is kan ik niet zeggen. We moeten de Champions League nog winnen, hè...'

• Het zal je gebeuren: op vrijdagavond slaag je er als jongetje al in door de beveiliging heen te glippen bij het competitieduel Lorient-Paris Saint Germain (0-1), vervolgens sprint je tot bij je grote held Zlatan Ibrahimovic. En als beloning mag je zoenen en zijn shirt ontvangen. Dat het geen sprookje is, zie hier.

• Hij gaat het niet leuk vinden, maar het blijft Hans Kraay jr. achtervolgen: het jasjes-incident. In het duel van JVC Cuijk met Haaglandia kreeg de trainer van Cuijk het nodige aan designer-jasjes toegeworpen, zoals hierboven te zien is. Als altijd ging hij daar met een kwinkslag mee om.

Robin van Persie en Rio Ferdinand vermaken zich opperbest bij Manchester United. Hoe? Door een potje no-look-tafeltennis te spelen. Onbekend is of het opgedoken filmpje van voor of na de blessure van de Oranje-international is.

'Ik heb hier totaal invloed meer, alles bij PSG draait om Ibrahimovic.'
• De Argentijn Ezequiel Lavezzi lucht zijn hart, maar vult wel aan dat hij het niet vervelend bedoelt en is bovendien vol lof over zijn Zweedse teamgenoot. (Telefoot)

'Tijdens de rust van onze match tegen Brussels FC zag ik mensen van het bestuur bij spelers staan. Na een goeie eerste helft en een 0-1 voorsprong bakten we er nadien niets meer van en werd het nog 1-1. Toen we vorige week leider Westerlo klopten, zag ik mensen van mijn eigen bestuur die niet eens juichten. Wat moet ik daaruit concluderen?'
• Hoe lang Jimmy Floyd Hasselbaink nog bij Antwerp FC aanblijft, is de vraag. Met deze gewaagde uitspraken zet hij de verhoudingen binnen de club in ieder geval op scherp. Het bestuur van Antwerp is not amused met de uitspraken van de ex-international, maar wenst voorlopig niet te reageren. Vandaag is er overleg. De resultaten van de trainer zijn de laatste tijd niet denderend. Antwerp won slechts twee van de laatste tien competitiewedstrijden. (Het Nieuwsblad)

'Ik denk dat scheidsrechter Damato een signaal af wilde geven naar de spelers om beide coaches eraf te sturen. Hij probeerde iedereen wat kalmer te krijgen. In feite was het een waarschuwing, want zo vroeg in de wedstrijd kon hij nog geen spelers van het veld af sturen.'
• Tijdens de vurige strijd van zondagavond, tussen Catania en Juventus, werden de trainers van beide ploegen weggestuurd. In de eerste helft al mochten Rolando Maran en Antonio Conte vertrekken vanwege commentaar op de leiding. Juventus-trainer Conte kon zich verrassend genoeg eens wèl vinden in de beslissing van de scheidsrechter. (Sky Sports Italia)

'Misschien is het niet slecht dat De Bruyne eens een match geschorst moet toekijken. Hij is fysiek al diep moeten gaan en een weekje rust zal hem misschien wel eens goed doen.'
• VfL Wolfsburg-technisch manager Klaus Allofs kan wel leven met de rode kaart die Kevin De Bruyne zaterdag kreeg tijdens het duel met FC Augsburg. De Belgisch international ging tekeer nadat hij geel kreeg en mocht daarna meteen inrukken met rood.  Eerder speelde de Belg bij Werder Bremen. Juist tegen die ploeg speelt zijn huidige club Wolfsburg dinsdag een uitwedstrijd. (nr10)

'Ik kan en wil geen commentaar op die berichten geven. Dat artikel is gepubliceerd zonder medeweten van Bursaspor. Ik ben nog steeds hoofdtrainer van deze club. Ik heb nog niets gehoord van een ontslag.'
• Voor Christoph Daum is het gissen of hij nog coach van het Turkse Bursaspor blijft. Zijn team verloor zaterdag thuis met 1-2 van Konyaspor en de Duitser zag daardoor de kansen op een Europees ticket wegglippen. De Turkse krant Hürriyet wist vandaag te melden dat Daum's tijd als trainer in Turkije er op zit. In de laatste acht competitieduels wist Bursaspor slechts één keer te winnen en verloor het vijf keer. (Bild)

• Wat is er aan de hand met deze verdediger? Afgelopen weekend werd in de Braziliaanse competitie het duel tussen Nautico en Santa Cruz uitgevochten. Uiteindelijk won Santa Cruz met 3-5. Hoeveel geld de verdediger van Nautico gekregen heeft voor deze eigen goal, blijft ongewis.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.