Penaltyregen zorgt voor geflatteerde zesklapper Barcelona

Reacties

Barcelona heeft de koppositie in de Primera División heroverd door op eigen veld te winnen van Sporting Gijón (6-0), maar daar kwam wel een dosis geluk bij kijken.

Penaltyregen zorgt voor geflatteerde zesklapper Barcelona

Luis Suárez speelde twee keer een hoofdrol bij de eerste twee Catalaanse treffers. In de openingsfase ging hij door op keeper Iván Cuéllar, waarna Lionel Messi met een boogje over de twee botsende spelers heen kopte (1-0). Waar de eerste treffer nog discutabel was, bleek er bij de tweede geen twijfel mogelijk. Suárez stond royaal buitenspel toen hij na een uur op aangeven van Andrès Iniesta zijn 31ste competitietreffer binnenknalde.

Barcelona leek met de midweekse 8-0 tegen Deportivo La Coruña een streep te zetten onder een mindere periode, maar trainer Luis Enrique zag tegen zijn boezemvriend Abelardo weer een zeer matig optreden. De thuisclub wankelde als tijdens de vier wedstrijden daarvoor waarin elf punten en de riante voorsprong werden verspeeld in de competitie, want driemaal kwam Barça met de schrik vrij na grote kansen voor de bezoekers.

Pas na de 2-0 wisten de Catalanen de schroom van zich af te werpen, met een schietkans voor Ivan Rakitic en ook bijna een goal van Lionel Messi. Uiteindelijk scherpte Barcelona zelfs een record aan door de zeventiende, achttiende en negentiende penalty van het seizoen te krijgen. Nooit kreeg een club er meer tijdens een seizoen.

Suárez ramde de eerste twee hard en hoog binnen, waarmee hij Cristiano Ronaldo op de topscorerslijst passeerde. Neymar maakte de derde, via de keeper. Het slotakkoord was wederom voor de Uruguayaan, met een schot in de korte hoek.

Suárez is nu met 34 treffers, waarvan acht in de laatste drie dagen, de beste schutter in Spanje. Ronaldo volgt met 31, Messi met 25. Belangrijker is dat Barcelona met nog drie wedstrijden te gaan de leiding heeft in de Primera División, door op onderling resultaat Atlético Madrid voor te blijven en zijn punt voorsprong te koesteren op Real.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.