Bale redt Real, maar Benzema vergroot de zorgen

Reacties

Real Madrid is door het oog van de naald gekropen in de derby tegen Rayo Vallecano, al is die benauwde zege (2-3) wel genoeg om minimaal een paar uur aan kop te gaan in de Primera División.

Bale redt Real, maar Benzema vergroot de zorgen

Rayo had in de heenwedstrijd opzien gebaard door ook na twee rode kaarten de aanval te blijven zoeken in deze derby. De voorsprong van 2-1 verdween mede door vier treffers van Gareth Bale als sneeuw voor de zon. Liefst 10-2 werd het tijdens die memorabele middag in december. Met elf man kreeg Rayo nu op eigen veld een herkansing.

En die kans greep de thuisclub ook met beide handen aan tegen De Koninklijke, waar trainer Zinedine Zidane met het oog op de Champions League-ontmoeting met Manchester City niet de sterkste elf het veld instuurde. Adrian Embarba bezorgde Rayo een droomstart, waarna het publiek helemaal op de banken ging toen Miku binnen het kwartier ook vallend 2-0 maakte.

Voor Real zou de titelrace bij een nederlaag zo goed als gelopen zijn, maar Gareth Bale kopte vlak voor rust prachtig binnen (2-1). Geluk bij een ongeluk was dat met Lucas Vázquez de vervanger van de geblesseerd geraakte Karim Benzema vlak na rust gelijkmaakte, waarna Zidane met Luka Modric en James Rodríguez nog wat zwaar geschut het veld instuurde.

Net als in de heenwedstrijd was ook nu Bale de grote man bij Real, door na een rush over de linkerflank keihard binnen te trappen. In de laatste minuut zeilde een van richting veranderd schot van Rayo maar net over. De koppositie voor minimaal een paar uur verbloemt een hoop problemen voor Real, want Atlético (thuis tegen Málaga) en Barcelona (thuis tegen Sporting Gijón) kunnen later op de avond weer orde op zaken stellen.

Real zal sowieso geen prettig gevoel overhouden aan deze zaterdagmiddag, waarop het zich met het oog op de midweekse partij tegen Manchester City nog flink moest inspannen om de punten veilig te stellen. En waar achter de naam van Cristiano Ronaldo al een vraagteken staat voor dat duel, is ook het meespelen van Benzema nu onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.