Manchester City rekent op weg naar Real Madrid af met Stoke

Manchester City heeft goede zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor de Champions League. Stoke City werd eenvoudig aan de kant gezet: 4-0.

Een gehavend Stoke, waar onder anderen Jack Butland, Erik Pieters, Xherdan Shaqiri en Ibrahim Afellay ontbraken vanwege schorsingen en blessures, kon in Manchester nooit een vuist maken. Uit een corner kopte Fernando in de 35ste minuut de openingstreffer binnen en nog voor rust gooide Sergio Agüero met een penalty het duel in het slot.

Door deze comfortabele voorsprong kon City na rust wat gas terugnemen met oog op de Champions League-kraker tegen Real Madrid, dat dinsdag op bezoek komt in de halve finale. Na een uur prikte Kelechi Iheanacho de derde City-goal binnen. Op dat moment was spelmaker David Silva al naar de kant gehaald en vervolgens werden ook doelpuntenmakers Agüero en Fernando gewisseld. Zo maakte trainer Manuel Pellegrini duidelijk dat zijn prioriteit ligt bij het miljoenenbal. Een kwartier voor tijd bepaalde Iheanacho de eindstand op 4-0.

The Citizens klimmen door de ruime overwinning naar de derde plek op de ranglijst, met vijf punten voorsprong op Manchester United. Manager Louis van Gaal heeft met zijn elftal een wedstrijd minder gespeeld en hoopt als nummer vijf nog een plek te kunnen klimmen om zo een CL-ticket te bemachtigen. City wacht nog een loodzwaar slot van de competitie met uitwedstrijden tegen Southampton en Swansea City, terwijl nummer vier Arsenal nog op bezoek komt. Voor middenmoter Stoke lijkt er deze jaargang weinig eer meer te behalen.