Sánchez gidst Arsenal langs WBA naar derde plaats

Arsenal heeft de derde plaats in de Premier League nu alleen in handen. De Londenaren waren donderdagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor West Bromwich Albion en namen de stek daardoor over van Manchester City (dinsdag 1-1 gelijkspel tegen Newcastle United). Alexis Sánchez was de grote man met twee doelpunten.

De Chileen had niet veel tijd nodig om de score te openen in het Emirates Stadium. De aanvaller draaide zich in de zesde minuut, ingespeeld door Aaron Ramsey, soepel vrij op zo'n twintig meter van het strafschopgebied en scoorde met een knal in de linkerhoek.

Arsenal walste voor rust over de bezoekers heen, maar The Gunners weigerden na de 1-0 keer op keer de trekker over te halen voor het doel van keeper Ben Foster na vloeiend lopende aanvallen. Uit een vrije trap lukte het nog wel.

Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez tekent uit een vrije trap voor zijn tweede treffer van de avond tegen West Bromwich Albion.

Sánchez zette zich in de 39ste minuut achter de vrije schietkans op de rand van het strafschopgebied van WBA en passeerde Foster opnieuw met een schot in de linkerhoek: 2-0. Een kopbal van Garteh McAuley op de lat was het enige wapenfeit van de nummer vijftien van de Premier League.

Ook na rust ging Arsenal verder met breien om de doelmond van West Brom, maar tot doelpunten kwam het - ondanks pogingen van Mesut Özil, Olivier Giroud en Ramsey - niet meer. De zege kwam echter niet meer in gevaar en daardoor deed de equipe van manager Arsène Wenger goede zaken in de strijd om een direct ticket naar de Champions League.

De Londenaren hebben door de winstpartij een voorsprong van twee punten op Manchester City (vierde) en vier op Manchester United (vijfde), terwijl de achterstand op stadgenoot Tottenham Hotspur weer vijf punten bedraagt. West Bromwich Albion blijft vijftiende met veertig punten.