United terug in race om CL, drie penalty's bij West Ham

Reacties

Manchester United is helemaal terug in de race om Champions League-voetbal. De ploeg van manager Louis van Gaal won woensdagavond thuis van Crystal Palace. West Ham United zit ook na de 34 wedstrijden nog op het vinkentouw.

United terug in race om CL, drie penalty's bij West Ham

Manchester United – Crystal Palace 2-0
United had de vorige thuisduels in de Premier League stuk voor stuk met een magere 1-0 zege besloten. Tegen het relatief veilige Crystal Palace (dat net als United komend weekend de halve finale om de FA Cup speelt) vielen er voor de weinig verwende aanhang op Old Trafford eens twee treffers te bejubelen, al was er één van Londense makelij. Damien Delaney werkte een voorzet van Matteo Darmian al na vier minuten in zijn eigen doel.

Met Daley Blind in de basis en Memphis Depay in de 64ste minuut als vervanger van Marcus Rashford deden The Red Devils er alles aan om doelman Julian Speroni ook op eigen kracht te passeren. De 36-jarige Argentijn moest echter alleen het antwoord schuldig blijven op een knal van Darmian. De Italiaanse linksback maakte na rust via de binnenkant van de paal zijn eerste goal in dienst van United. Verder had Speroni telkens een redding in huis.

Het neemt niet weg dat United het gat met nummer drie Manchester City verkleinde tot twee punten. Tussen de twee clubs uit Manchester in staat Arsenal, dat donderdag nog in actie komt tegen West Bromwich Albion. Bij een zege zouden The Gunners weer op vier punten komen van United, maar dat mag hopen dat het zich op zijn minst net als vorig seizoen via de vierde plaats – en dus de voorronden – toegang verschaft tot het miljoenenbal. Zaterdag wacht Everton in het FA Cup-toernooi.

West Ham United – Watford 3-1
Tegen het al even onbekommerde Watford (twaalfde) hield West Ham United aansluiting bij de bovenste vijf plekken. De ploeg van manager Slaven Bilic boekte na vier gelijke spelen op rij weer eens een zege. Daar kon ook Heurelho Gomes niets aan veranderen. De voormalige PSV-doelman stopte zaterdag nog twee penalty's van Saido Berahino, maar kreeg in een tijdbestek van acht minuten nu twee om de oren van Mark Noble.

Omdat Andy Carroll na elf minuten zijn vijfde goal van de maand april achter Gomes had getikt uit een voorzet van Dimitri Payet, kwam de 3-1 van Sebastian Prödl uit een vrije trap van Steven Berghuis te laat. In de slotfase kreeg Watford nog de kans om het spannend te maken, maar captain Troy Deeney stuitte vanaf elf meter op Adrían. Kort daarna kreeg Nordin Amrabat nog zijn tweede gele kaart. West Ham blijft zesde, op drie punten van United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.