Van Gaal denkt niet aan Wembley: 'We moeten vierde worden'

Reacties

Voor Louis van Gaal is het geen optie om spelers te sparen in de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace. De Manchester United-manager gelooft namelijk nog steeds dat hij met zijn elftal Champions League-kwalificatie kan afdwingen.

Van Gaal denkt niet aan Wembley: 'We moeten vierde worden'

Van Gaal staat met United in de halve finale van het toernooi om de FA Cup, waarin Everton zaterdag de tegenstander is. Dat duel is cruciaal om het seizoen nog glans te kunnen geven, maar toch is Van Gaal alleen bezig met het competitieduel met Palace.

'We moeten nog steeds derde of vierde worden om ons te kwalificeren voor de Champions League', benadrukte Van Gaal, die met United vier punten achterstand heeft op Arsenal en Manchester City. Die bezetten de derde en vierde plek in de Premier League, wat aan het einde van het seizoen een ticket voor de (voorronde van de) Champions League betekent. 'We moeten winnen van Palace om het gat te dichten. We zijn afhankelijk van anderen, dus kunnen we alleen proberen de druk op te voeren.'

Marcus Rashford wordt alleen op het trainingsveld gespaard door Van Gaal. 'Hij heeft de afgelopen twee dagen niet getraind. Marcus is op dit moment erg belangrijk voor ons met zijn doelpunten, dus we willen hem scherp houden.' Van Gaal kreeg goed nieuws van het blessurefront, want middenvelder Ander Herrera is weer beschikbaar en Luke Shaw traint alweer voor zichzelf. 'Hij is op de goede weg, maar hij moet eerst bij de groep aansluiten, voordat hij weer kan spelen', aldus Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.