Fosu-Mensah en Van Gaal piekeren over ideale positie

Reacties

De multifunctionele Timothy Fosu-Mensah (18) breekt op dit moment door bij Manchester United. Hij weet net als manager Louis van Gaal nog niet wat zijn beste positie is.

Fosu-Mensah en Van Gaal piekeren over ideale positie

De afgelopen weken imponeerde Fosu-Mensah als rechtsback, maar hij maakte zijn debuut als linkervleugelverdediger. In de opleiding van Ajax was hij juist centrale verdediger, terwijl hij bij Manchester United Onder-21 op het middenveld gezet werd. De vraag is dan ook waar Fosu-Mensah eigenlijk het beste tot zijn recht komt.

'Dat is een lastige vraag', reageert de Amsterdammer op de website van zijn club. 'Ik speel denk ik het liefst centraal, in de verdediging of op het middenveld. Alleen de manager bepaalt uiteindelijk waar ik sta. Trainer Warren Joyce heeft me bij de Onder-21 bijvoorbeeld gebruikt als aanvallende middenvelder. Dat heeft me erg geholpen, omdat ik nu kan begrijpen hoe aanvallers denken. Hierdoor ben ik een betere verdediger geworden. Als je jong bent, dan is het belangrijk om op veel verschillende posities ervaring op te doen.'

Van Gaal hield ook in het midden waar hij Fosu-Mensah het liefste ziet. 'Het hangt er vanaf waar we iemand nodig hebben. Hij heeft in de jeugd centraal achterin en op het middenveld gespeeld. Ik heb hem back gezet, omdat hij de kwaliteiten heeft om daar te spelen. Bovendien hebben we op die posities veel blessures gehad, waardoor een vacature ontstond. Ik ben blij dat hij daar heeft laten zien wat hij kan', aldus de coach van de huidige nummer vijf van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.