Elftal van de Week: Ibiza-gangers, Feyenoord-duo en debutant Volendam

Reacties

PSV zat in aanloop naar de laatste speelronde op Ibiza, maar het hield de landskampioen niet tegen om drie spelers te leveren voor het laatste Elftal van de Week van dit Eredivisie-seizoen. Ook Feyenoord en Go Ahead Eagles zijn na de slotdag goed vertegenwoordigd met twee spelers.

Elftal van de Week: Ibiza-gangers, Feyenoord-duo en debutant Volendam
© Pro Shots

Dat PSV na het winnen van de landstitel even stoom afblies op het bij voetballers immens populaire Spaanse vakantie-eiland, was vanwege de belangen van tegenstander RKC Waalwijk een veelbesproken onderwerp. De Eindhovenaren deden echter hun sportieve plicht en wonnen van de ploeg van trainer Henk Fraser (3-1), die door de nederlaag van Excelsior in De Kuip (4-0) desondanks vijftiende bleven en zo in de Eredivisie blijven.

Luuk de Jong veroverde met twee treffers tegen RKC de gedeelde topscorerstitel met AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis en was met een 7,5 de uitblinker aan PSV-zijde. Het levert de 33-jarige spits niet voor het eerst dit seizoen een uitverkiezing op voor het Elftal van de Week, zoals ook Joey Veerman een plek veroverde. De Volendamse middenvelder leverde vlak voor rust de assist bij de 1-1 van De Jong en kreeg eveneens een 7,5.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Shurandy Sambo kreeg een kans van trainer Peter Bosz en was met een 7 de best beoordeelde rechtsback van het laatste Eredivisie-weekend. De naar Burnley vertrekkende verdediger staat in de defensie naast het Feyenoord-duo Gernot Trauner (7,5), die zijn eerste goal voor de Rotterdammers maakte tegen Excelsior, en zijn collega Dávid Hancko (7), die eveneens scoorde. Zij bleven het PSV-duo André Ramalho en Olivier Boscagli daardoor voor.

Links achterin staat met Djevencio van der Kust (7,5) de beste man van Sparta Rotterdam, dat de play-offs in gaat met een magere zege op SC Heerenveen op zak (2-1). NEC mag ook nog dromen van Europees voetbal en leverde na de 4-1 zege bij Almere City FC met Tjaronn Chery (8) de Speler van de Week. Ook Daan Rots (7,5) veroverde voorin een plek in het Elftal van de Week. De vleugelaanvaller scoorde voor FC Twente, dat de Champions League ingaat.

Drie laatste posities worden allemaal bezet door spelers van Go Ahead Eagles en FC Volendam. Derde keeper Kenny van Oevelen (7,5, foto) voorkwam namens de gedegradeerde Noord-Hollanders meerdere doelpunten van Go Ahead en bleef gevestigde Eredivisie-keepers als Nick Olij (7) en Etienne Vaessen 7) zo voor. Philippe Rommens (7,5) passeerde de twintigjarige debutant wel op aangeven van Jakob Breum (7,5) en staat samen met de Deen op het middenveld.

Elftal van de Week - Speelronde 34

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.