Wenger heeft Wilshere terug voor eindsprint naar topdrie

Reacties

Het is volgens manager Arsène Wenger zijn taak te voorkomen dat het seizoen van zijn Arsenal als een nachtkaars uitgaat. Toewijding is het kernwoord bij de poging van The Gunners om alsnog in de topdrie te eindigen.

Wenger heeft Wilshere terug voor eindsprint naar topdrie

Lang hoopte Arsenal op de landstitel, maar koploper Leicester City is met een voorsprong van dertien punten inmiddels ver uit zicht. De Londenaren strijden met Manchester City om de derde plaats, die een ticket voor de groepsfase van de Champions League oplevert. City heeft een voorsprong van één punt op Arsenal, maar de Londenaren hebben een wedstrijd minder gespeeld. 'Ons seizoen is nog lang niet over. Het is mijn verantwoordelijkheid om het team honderd procent klaar te krijgen voor ieder duel, te beginnen met de wedstrijd tegen West Bromwich Albion (donderdagavond 20.45 uur, red.)', aldus Wenger tijdens zijn perspraatje.

Stadgenoten gooiden in de laatste twee speelronden roet in het eten van Wenger. Eerst verspeelde Arsenal punten op bezoek bij West Ham United (3-3), waarna een 1-1 gelijkspel tegen Crystal Palace volgde. 'De spelers gaven alles, maar we waren simpelweg niet efficiënt genoeg. Dat was het probleem.' West Brom kan het aanvalsspel van de tegenstander als geen ander ontregelen, weet ook Wenger. 'Ze zijn sterk en goed georganiseerd. Ze krijgen ook weinig goals tegen.'

De Franse manager kan in de laatste weken van het seizoen weer over Jack Wilshere beschikken. De Engelse middenvelder maakt komende zondag op bezoek bij Sunderland vermoedelijk zijn rentree in de wedstrijdselectie. Een blessurebehandeling maandagavond bij een wedstrijd van de beloften bleek loos alarm. 'Hij heeft nog geen terugslag gehad, daarnaast heeft hij al drie wedstrijden met de beloften achter de rug.' Door een zware kuitblessure kwam de spelmaker dit seizoen nog niet in actie voor het elftal van Wenger. Santi Cazorla ontbrak de laatste maanden eveneens. De Spanjaard traint weer volledig met de groep mee na een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.