Marathonman Ronaldo wordt gedwongen even stil te staan

Reacties

Voor Cristiano Ronaldo komt er een einde aan een imposante reeks in La Liga als Real Madrid zaterdag zonder hem aantreedt tegen Rayo Vallecano. De 31-jarige Portugees miste tot nu toe geen minuut in de Spaanse competitie, maar moet door een spierblessure toekijken.

Marathonman Ronaldo wordt gedwongen even stil te staan

Ronaldo baalde woensdag na de 3-0 zege op Villarreal zichtbaar toen duidelijk was dat hij niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. De topscorer van de Primera División wil immers elke wedstrijd spelen, of het nu de halve finale in de Champions League is tegen Manchester City of een bezoekje aan stadgenoot Rayo op zaterdagmiddag.

Trainer Zinedine Zidane heeft echter besloten Ronaldo te sparen voor het belangrijke CL-duel van dinsdag, ook al is de spierblessure niet al te ernstig. 'Hij wil altijd spelen, maar soms moet je even je rust pakken. Maar om een speler te hebben die altijd wil spelen, het team wil helpen en meer wil… dat is fantastisch voor een trainer. Maar het is een te groot te risico om hem te laten spelen.'

Zidane voegde daaraan toe dat Ronaldo waarschijnlijk ook niet had gespeeld als het een finale betrof, maar dat maakt voor de marathonman uit Madeira niet uit. Het blijkt wel uit zijn statistieken van dit seizoen. In La Liga is hij tot nu toe de enige veldspeler die geen minuut miste. In de Champions League haalde Zidane zijn sterspeler alleen tegen AS Roma een minuut voor tijd naar de kant.

Cristiano Ronaldo overlegt met Zinedine Zidane tijdens het uitduel met AS Roma in de Champions League, de enige wedstrijd waarin Ronaldo voortijdig naar de kant werd gehaald.
Cristiano Ronaldo overlegt met Zinedine Zidane tijdens het uitduel met AS Roma in de Champions League, de enige wedstrijd waarin Ronaldo voortijdig naar de kant werd gehaald.

Voor de laatste keer dat Ronaldo in de Primera División een wedstrijd miste van Real Madrid, moeten we terug naar de eerste weken van 2015. De duels met Real Sociedad en Sevilla gingen aan hem voorbij door een schorsing na zijn rode kaart tegen Córdoba. Ronaldo had het uitduel met Sociedad eerder dat seizoen ook al gemist door een hamstringblessure.

Burn-out
Het aantal wedstrijden van Real dat Ronaldo de laatste twee jaar miste, is daardoor op één hand te tellen. Zidane is niet bang dat het zijn weerslag heeft op de prestaties en het gestel van de Portugese vedette. 'Ik denk niet dat hij een burn-out heeft. Volgens mij gaat elke wedstrijd spelen hem prima af. Ik benader het vooral positief, kijk naar wat Cristiano kan brengen voor het team.'

En dat zijn doelpunten. Veel doelpunten. Ook dit seizoen staat Ronaldo alweer op 47 officiële treffers. Dat was voor Zidane de voornaamste reden om zijn sterspeler tot nu toe niet aan de kant te houden. 'Hij is onaantastbaar. Dat verdient hij op basis van zijn statistieken. En hij pakt al genoeg rust op de dagen dat hij niet speelt.' Maar zelfs een marathonman als Ronaldo wordt soms gedwongen even stil te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.