Pellè: 'Ik plaats mijn doelpunten in het juiste perspectief'

Feyenoord-spits Graziano Pellè mikt op dertig treffers dit seizoen. De aanvaller is evenwel wars van vergelijkingen met Italiaanse topschutters van weleer.

Pellè: 'Ik plaats mijn doelpunten in het juiste perspectief'

Met zijn 26 doelpunten is Pellè de op één na beste Italiaanse aanvaller in het buitenland. Hij moet alleen Marco Negri vóór zich dulden, die in het seizoen 1997/98 liefst 32 keer scoorde namens Glasgow Rangers. Wel laat Pellè illustere aanvallers als Luca Toni en Christian Vieri achter zich. Toni maakte in de jaargang 2007/08 voor Bayern München 24 treffers, Vieri kwam in het seizoen 1997/98 tot hetzelfde aantal namens Atlético Madrid.

'Zulke statistieken strelen je ego, maar ik plaats ze graag in het juiste perspectief', aldus Pellè. 'Ik ben natuurlijk geen Luca Toni, die 24 keer scoort bij Bayern op het allerhoogste niveau, de Bundesliga. Ik maak mijn doelpunten, met alle respect, in de Eredivisie.'

'Toen ik kwam schaalde trainer Ronald Koeman mij in op vijftien goals. Ik zei: geen probleem, die ga ik maken, maar dat het er nu al 26 zijn, had ik nooit verwacht. Met mijn zaakwaarnemer heb ik een weddenschap. Bij 25 goals moest hij iets raars doen, dus dat gaat gebeuren. Maar maak ik er dertig, dan wordt dat een graadje erger. Met nog twee wedstrijden te spelen, is dat aantal mogelijk, al zal het moeilijk worden', besluit de Italiaan, die het zondag met Feyenoord in de Hofstad opneemt tegen ADO Den Haag. (Martijn Krabbendam)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen