Populaire Pellè grootmeester in openbreken wedstrijden

In de aanloop naar de 32ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en Heracles Almelo tegenover elkaar in De Kuip.

Populaire Pellè grootmeester in openbreken wedstrijden

FEYENOORD - HERACLES ALMELO

Het lukte Feyenoord de laatste zes seizoenen niet om twee keer van Heracles Almelo te winnen.

Heracles won in Rotterdam nog nooit van Feyenoord. Van de twaalf ontmoetingen speelden de Almeloërs drie keer gelijk, negen keer werd er verloren.

Feyenoord is al 26 thuiswedstrijden ongeslagen, de langstlopende reeks in de Eredivisie. De recordreeks in de clubhistorie bedraagt 35 duels zonder nederlaag in de periode 1995-97, in die tijd was coach Ronald Koeman speler van Feyenoord.

Graziano Pellè kwam in zijn laatste acht duels op rij voor Feyenoord tot scoren. Hij maakte in die reeks negen doelpunten.

Pellè opende twaalf keer de score voor de Rotterdammers, het meeste van alle spelers in de Eredivisie.

Ronald Koeman en Peter Bosz waren in de periode 1995-1997 ploeggenoten bij Feyenoord.

Graziano Pellè (24 goals) heeft nog één treffer nodig om de meest productieve Italiaan in buitenlandse dienst van deze eeuw te worden.

Zijn landgenoot Luca Toni scoorde in de jaargang 2007/08 24 keer voor Bayern Müchen en Christian Vieri maakte in 1997/98 24 goals voor Atlético Madrid.

Ronald Koeman gaat tegen Heracles zijn driehonderdste Eredivisiewedstrijd coachen.

Everton maakte in de vorige speelronde tegen RKC twee goals en is nu clubtopscorer van Heracles met tien goals.

De Brazilaan maakt kans om voor de vijfde keer op rij clubtopscorer van Heracles te worden, een unieke prestatie in de clubhistorie.

Heracles pakte slechts drie punten uit zijn laatste vier Eredivisieduels.

Duels van Heracles leveren veel spektakel op dit seizoen. Er vielen 118 goals te bewonderen bij de 31 duels die de Almeloërs speelden. Alleen bij PSV vielen meer goals (129).

Heracles-coach Peter Bosz speelde in totaal zes seizoenen voor Feyenoord (155 duels, zes goals). De Apeldoorner werd twintig jaar geleden landskampioen met Feyenoord.

Feyenoord pakte 22 punten uit de laatste tien duels, alleen Ajax (24) en Vitesse (23) deden het tot dit weekend beter. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's