Pellè heeft record van clubicoon Kindvall in het vizier

Graziano Pellè heeft zondag geschiedenis bij Feyenoord geschreven. De topscorer van de Rotterdammers kwam in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (6-0) twee keer tot scoren. Hij bracht daarmee zijn competitietotaal op 26.

Pellè heeft record van clubicoon Kindvall in het vizier

Daarmee is Pellè nu de succesvolste buitenlandse speler wat een debuutseizoen bij Feyenoord betreft. Om de meest trefzekere buitenlander ooit te worden moet Pellè nog wel een aantal keer doel treffen. Die eer is tot nu toe voorbehouden aan clubicoon Ove Kindvall, die in het seizoen 1968/69 dertig keer succesvol was.

Kindvall was ook in het seizoen 1967/68 nog productiever: 28 keer. In zijn debuutseizoen, 1966/67, kwam hij tot 22 doelpunten. Pellè is wel de Zweedse aanvaller Harry Bild voorbij (25 treffers in 1967).

Ook wat Italiaanse spitsen buiten de landsgrenzen betreft is Pellè bezig aan een zeldzaam productief seizoen. De aanvalsleider van Feyenoord moet alleen Marco Negri voor laten gaan, die in het seizoen 1997/98 liefst 32 keer scoorde voor Glasgow Rangers. Wel laat Pellè spitsen als Luca Toni en Christian Vieri achter zich.

Toni scoorde in het seizoen 2007-2008 24 keer voor Bayern München, Vieri maakte in het seizoen 1997/98 hetzelfde aantal treffers voor Atlético Madrid.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen