Pellè: 'Mijn doelpuntloze bestaan is nu definitief voorbij'

Feyenoord-topschutter Graziano Pellè siert deze week de cover van Voetbal International. De Italiaanse spits kwam door mislukte verblijven bij AZ, Parma en Sampdoria binnen als miskoop maar groeide door zijn 24 competitiegoals uit tot dè smaakmaker.

Pellè: 'Mijn doelpuntloze bestaan is nu definitief voorbij'

Niet alleen door de fans van de huidige nummer drie van Nederland wordt de Italiaan op handen gedragen, ook is hij de trotse koploper in het Gillette Pro Klassement van VI. Op die ranglijst stevent Pellè af op de hoofdprijs. 'Bij AZ was ik een grote miskoop, nu ben ik de held. Dat is dus het voetballeven in optima forma', vertelde hij aan VI-clubwatcher Martijn Krabbendam.

Pellè (foto) wist deze zomer dat zijn keuze voor een nieuwe club cruciaal zou zijn. 'Daarom zei ik afgelopen zomer in Italië tegen mijn familie: Nú zoek ik een club waar ik echt elke week kan spelen', refereert hij aan zijn eerdere en mindere periodes. 'Ik voelde dat het moment daar was. Ik ben 27 jaar, mijn sterke jaren moeten komen. Ruim vijf jaar had ik kunnen wennen, aan de voetballerij, aan omgaan met teleurstellingen, maar die periode heeft me sterker gemaakt.'

Pellè: 'Nu ben ik op de toppen van mijn kunnen, all time high. Ik scoor aan de lopende band, het gaat allemaal lekker, dus vind ik wel dat ik mag genieten. Mijn doelpuntloze bestaan is definitief voorbij. Zo vaak is het niet voorgekomen dat een vol stadion mijn naam scandeert, maar iedere keer dat ’t gebeurt in De Kuip, staat het kippenvel dik op mijn armen. Ik koester die momenten, omdat ik ook de andere kant van de medaille ken.' Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het uitgebreide interview met Pellè. De Italiaan bespreekt zijn niet aflatende vertrouwen, de strijd om de tweede plek, de misstappen die Feyenoord beging in de titelstrijd en aartsrivaal Ajax: 'Zij zijn als Juventus.' Bestel in onze webshop VI nr. 17, die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen