Pellè akkoord met schikking van vier duels schorsing

Reacties

Graziano Pellè is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. De aanvaller van Feyenoord is voor vier wedstrijden geschorst vanwege zijn wangedrag van afgelopen zondag tegen Ajax.

Pellè akkoord met schikking van vier duels schorsing

Pellè deelde tijdens de Klassieker (2-1 zege Ajax) een elleboogstoot uit aan Joël Veltman zonder dat de bal in de buurt was. De clubleiding van de Rotterdammers gaf de Italiaanse centrumspits het advies akkoord te gaan met het voorstel. Ook Feyenoord bestrafte het wangedrag van Pellè.

Ingrijpen
De clubleiding besloot in overleg met de technische staf al eerder Pellè zijn aanvoerdersband af te nemen en hem voor twee duels te schorsen. Jordy Clasie is de rest van het seizoen aanvoerder in De Kuip. 'Na wat er zondag is gebeurd vind ik dat je als club moet ingrijpen', aldus trainer Ronald Koeman in Voetbal International. 'Dit was gewoon te veel en dat is het enige dat ik erover kwijt wil.'

Voor Pellè was het duel met Ajax al de tweede keer op rij waarin hij in opspraak raakte. De week daarvoor had hij na het duel met FC Twente (2-2) zijn woede over de late gelijkmaker en de arbitrage in de catacomben gekoeld op de nodige materialen. Voor dat wangedrag kreeg hij een voorwaardelijke schorsing van één duel en een boete van vijfduizend euro.

Strijd
Feyenoord is momenteel in een felle strijd verwikkeld om een Europees startbewijs. De huidige nummer vier van de Eredivisie heeft al vier punten achterstand op FC Twente en Vitesse, terwijl PSV in de nek hijgt met maar een punt achterstand.

De Rotterdammers moeten het in de komende competitieduels met FC Groningen (uit), SC Heerenven (thuis), Go Ahead Eagles (thuis) en Heracles Almelo (uit) in ieder geval stellen zonder clubtopscorer Pellè. De Italiaan blijft daardoor voorlopig steken op twintig treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.