Aanklager komt met vier duels schorsing voor Pellè

Reacties

De aanklager betaald voetbal is van plan Feyenoord-spits Graziano Pellè zwaar te straffen voor zijn wangedrag van zondag. De Italiaan kreeg een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing.

Aanklager komt met vier duels schorsing voor Pellè

Pellè gaf zondag in de met 1-2 verloren Klassieker tegen Ajax een elleboogstoot aan Joël Veltman zonder dat de bal in de buurt was (op de foto niet het desbetreffende moment). Maandag werd al bekend dat de aanklager de Italiaan via een schriftelijke verklaring om opheldering had gevraagd. Ook Veltman werd om uitleg gevraagd.

Uit het onderzoek van de aanklager kwam dus een stevig schikkingsvoorstel rollen, waarbij rekening is gehouden met een voorwaardelijke straf die de Italiaan nog open had staan na een eerdere rode kaart dit seizoen.

Tweede keer
Voor Pellè was het duel met Ajax al het tweede op rij waarin hij in opspraak raakte. De week daarvoor had hij na het duel met FC Twente (2-2) zijn woede over de late gelijkmaker en de arbitrage in de catacomben gekoeld op de nodige materialen. Voor dat wangedrag kreeg hij een voorwaardelijke schorsing van één duel en een boete van vijfduizend euro.

Feyenoord bestrafte het wangedrag van Pellè ook al. De clubleiding besloot in overleg met de technische staf de Italiaan zijn aanvoerdersband af te nemen. Jordy Clasie is de rest van het seizoen aanvoerder in De Kuip.

Ook legde Feyenoord hem al een schorsing op. De club zou hem sowieso aan de kant houden tegen FC Groningen (uit) en SC Heerenveen (thuis). In de duels daarna nemen de Rotterdammers het op tegen Go Ahead Eagles (thuis) en Heracles Almelo (uit).

Feyenoord is momenteel in een felle strijd verwikkeld om een Europees startbewijs. De huidige nummer vier van de Eredivisie heeft al vier punten achterstand op FC Twente en Vitesse, terwijl PSV in de nek hijgt met maar een punt achterstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.