Onderzoek aanklager naar Pellè: ook schorsing KNVB dreigt

Reacties

De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart naar Graziano Pellè. De Italiaan gaf zondag tegen Ajax Joël Veltman een elleboogstoot. De aanklager wil nu een verklaring van de Feyenoord-aanvaller, die door zijn club al voor twee duels geschorst werd en tevens de aanvoerdersband is ontnomen. Ook Veltman is om een verklaring gevraagd.

Onderzoek aanklager naar Pellè: ook schorsing KNVB dreigt

In het voorbijgaan raakte Pellè de Ajacied zondag met zijn elleboog zonder dat er een bal in de buurt was. Het incident was arbiter Björn Kuipers ontgaan. Mogelijk wacht Pellè dus nog een schorsing. Feyenoord en Pellè hebben tot dinsdag 11.00 uur de tijd om te reageren.

Voor de Italiaan was het al het tweede duel op rij waarin hij in opspraak raakte. Vorige week koelde hij na het 2-2 gelijkspel bij FC Twente zijn woede over de late goal van de Tukkers en de rol van de arbitrage in de catacomben. Daarbij trapte Pellè het nodige materiaal aan stukken.

Voor die actie kwam Pellè er nog vanaf met een voorwaardelijke schorsing van één duel en een boete van vijfduizend euro. Feyenoord heeft hem inmiddels ook al bestraft voor zijn wangedrag van de laatste week. Hij is geen aanvoerder meer en mist op last van de club sowieso de duels met FC Groningen en SC Heerenveen.

Door de nederlaag tegen Ajax (1-2) is de achterstand van Feyenoord op FC Twente en Vitesse al opgelopen naar vier punten, terwijl het verschil met koploper Ajax inmiddels twaalf punten is. Bovendien hijgt PSV met maar een puntje achterstand in de nek van de Rotterdammers.

Pellè, die ook tegen de Amsterdammers de score opende, is van levensbelang voor Feyenoord. Met twintig goals is hij veruit de belangrijkste speler voor trainer Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.