Feyenoord straft Pellè: uit selectie en aanvoerder af

Reacties

Feyenoord heeft Graziano Pellè hard gestraft voor zijn wangedrag van de voorbije weken.

Feyenoord straft Pellè: uit selectie en aanvoerder af

'Feyenoord heeft Graziano Pellè de aanvoerdersband afgenomen. Bovendien wordt de spits de komende twee wedstrijden door Feyenoord niet opgesteld. Deze maatregelen zijn maandagmorgen door Feyenoord genomen en bekend gemaakt aan Pellè en diens ploeggenoten', zo laat de club in een officieel statement weten. De Rotterdammers treffen in de komende twee duels FC Groningen (uit) en SC Heerenveen (thuis).

Technisch directeur Martin van Geel vult aan dat de clubleiding en de technische staf gezamenlijk tot het besluit kwamen. Bovendien is het besluit genomen naar aanleiding van de laatste weken en niet alleen van afgelopen zondag.

'Pellè is een geweldige voetballer, maar zijn recente gedrag past niet', aldus Martin van Geel namens de directie van Feyenoord en de technische staf. Trainer Ronald Koeman had zondag, voor het zien van de beelden, al laten weten dat er een sanctie zou volgen als zou blijken dat Pellè inderdaad een elleboogstoot had gegeven. Mogelijk schorst de KNVB hem daar ook nog voor, waardoor Pellè mogelijk de komende duels toch al zou ontbreken.

Zondag gaf Pellè in de met 2-1 verloren Klassieker in De Kuip tegen Ajax niet alleen een elleboogstoot aan Joël Veltman. Na afloop liet hij zijn emoties ook de vrije loop in een interview met FOX Sports.

Een week daarvoor had Pellè na het duel bij FC Twente (2-2) zich ook al laten gaan. Uit woede over de arbitrage en de late gelijkmaker van de Tukkers koelde hij zijn frustratie in de Enschedese catacomben op enkele materialen. Daarvoor werd hij door de KNVB slechts gestraft met een voorwaardelijke schorsing van één duel en een boete van vijfduizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.