Koeman benoemt Clasie tot aanvoerder Feyenoord

Reacties

Jordy Clasie is door trainer Ronald Koeman gepromoveerd tot aanvoerder van Feyenoord. De international neemt de aanvoerdersband over van Graziano Pellè, die deze moest inleveren vanwege enkele misdragingen.

Koeman benoemt Clasie tot aanvoerder Feyenoord

De keuze voor Clasie is een logische, want de middenvelder was al reserve-aanvoerder van de Rotterdammers. Hij profiteert nu van de straf die Feyenoord maandagochtend oplegde aan Pellè. De Italiaanse spits werd niet alleen zijn aanvoerdersband afgenomen, maar is door de club ook voor twee wedstrijden geschorst. Het is voor de tweede keer dit seizoen dat Koeman van aanvoerder wisselt. Eind september nam Pellè die ererol over van Stefan de Vrij, die werd gestraft omdat hij buiten medeweten van de club voor zichzelf trainde.

Feyenoord strafte Pellè naar aanleiding van een serie misdragingen. De topscorer deelde in het duel met Ajax van zondagmiddag (2-1 nederlaag) een elleboogstoot uit aan Joël Veltman. Kort na de wedstrijd zocht Pellè verbaal de confrontatie met verslaggever Jan-Joost van Gangelen, die hij ervan betichtte een voorkeur voor de Amsterdammers te hebben.

Vorige week deed Pellè ook al in negatieve zin van zich spreken. De ex-speler van AZ molesteerde na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2) een cameralamp en decorstuk in de catacomben. Dat kwam hem op een geldboete van 5.000 euro en een voorwaardelijke schorsing van een wedstrijd te staan. Pellè moet na zijn misdragingen tijdens en na het duel met Ajax weer vrezen voor een straf. De aanklager van de KNVB heeft inmiddels een vooronderzoek ingesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.