Akkoord over schikking, Pellè speelt tegen Ajax

Reacties

Graziano Pellè is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. De aanvoerder van Feyenoord krijgt een boete van vijfuizend euro en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd voor zijn wangedrag na het duel met FC Twente van zondag (2-2).

Akkoord over schikking, Pellè speelt tegen Ajax

De aanklager is van mening dat sportief gedrag bij teleurstelling past bij een voorbeeldfunctie. Bij de spits van Feyenoord sloegen zondag na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2) alle stoppen door, waarna hij in de spelerstunnel een cameralicht en een decorstuk aan flarden trapte.

Even werd er gevreesd dat Pellè de wedstrijd van zondag tegen Ajax zou gaan missen. Echter, een schorsing, waardoor Pellè De klassieker zou missen, lag niet in de lijn der verwachting. Nooit eerder werd in Nederland een speler geschorst puur en alleen vanwege een woedeaanval in de catacomben.

Bij de schorsing die ex-PSV'er Erik Pieters vorig seizoen kreeg werd het feit dat hij in de spelerstunnel een ruit insloeg wel meegewogen in de strafmaat, maar de rode kaart die hij kort daarvoor had gekregen was leidend. Hij moest uiteindelijk drie duels missen.

Overigens had Pellè bij een schorsing door beroep aan te tekenen tegen een schorsing ook kunnen spelen tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.