Pellè bekent schuld, Gözübüyük erkent één fout

Hoewel Graziano Pellè na de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) door het lint ging op weg naar de kleedkamer, stond de aanvoerder van Feyenoord even later in alle kalmte de media te woord. 'Ik had na de wedstrijd negen minuten nodig om tot rust te komen', aldus Pellè tegenover de NOS.

'Op het veld kon ik mijn frustraties niet kwijt, want bij een gele kaart zou ik het duel met Ajax missen. Ik had mijn emoties opgekropt en die kwamen eruit', is de uitleg van Pellè. 'Ik denk dat zo'n reactie ook menselijk is, maar zeker niet goed. De teleurstelling was zo groot na het gelijkspel. Ik heb er dan ook geen spijt van.'

'En dat terwijl wel heel goed speelden en beter waren dan Twente', aldus Pellè. 'We hadden meer moeten scoren, maar ook de scheidsrechter was niet erg goed. Het laatste doelpunt was buitenspel, een speler van Twente had de rode kaart moeten krijgen en de scheidsrechter ontnam ons een penalty. Maar fouten maken is menselijk.'

Geen discusie
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük verscheen ook voor de camera's en erkende bij één van de drie voorvallen fout te zitten. 'Ja, het is een strafschop. Voor mij was het niet te zien, maar nu ik de beelden kan terugzien twijfel ik niet. Of Nick Marsman ook rood had moeten krijgen? Ja, het is een rode kaart', zegt Gözübüyük over de overtreding van doelman Marsman op Lex Immers.

Over de handsbal van Rasmus Bengtsson blijft de leidsman bij zijn beslissing. 'Bengtsson krijgt wel de bal op zijn hand, maar ik vind het geen hands. Waar moet hij zijn arm laten? Hij kan 'm er niet afhakken. Geen strafschop', meent Gözübüyük.

Ook bij het vermeende buitenspeldoelpunt van Cuco Martina, de veelbesproken gelijkmaker, blijft hij bij zijn standpunt. 'Luc Castaignos hindert Erwin Mulder niet', aldus Gözübüyük. 'Mulder kan de bal gewoon zien want Castaignos staat er schuin voor. Dit is scherp gezien van mijn assistent.'