Jansen: 'Feyenoord riep het ook over zichzelf af'

FC Twente-trainer Michel Jansen had het over een 'gewonnen punt', maar wees tegelijkertijd ook naar de rol van Feyenoord.

De Rotterdamse ploeg gaf diep in blessuretijd de overwinning uit handen (2-2). 'Een punt gewonnen voor ons', was dan ook de reactie van Jansen tegen FOX Sports. 'De ontlading was er sowieso, ook omdat we tot de zestigste minuut weinig te vertellen hadden. Feyenoord liep uit naar 2-0, en ik denk dat ze dachten dat ze de buit al binnen hadden. Dan valt 2-1 uit de lucht en weet je dat wedstrijd nog alle kanten op kan.'

FC Twente had over geluk niet te klagen. Keeper Nick Marsman ontsnapte vroeg in de wedstrijd aan een rode kaart en een strafschop na een niet bestrafte overtreding op Lex Immers. En bij de gelijkmaker van Cuco Martina was er sprake van buitenspel, al was arbiter Serdar Gözübüyük een andere mening toegedaan.

Jansen besefte na afloop dat Vrouwe Fortuna FC Twente gunstig gezind was geweest. 'Op beslissende momenten hebben we geluk gehad. Feyenoord had in de eerste zestig minuten de wedstrijd volledig in handen. Als ze het op die manier weggeven... Feyenoord riep het ook wel een beetje over zichzelf af. Als die goals dan zo vallen is dat voor hen vervelend maar voor ons heel prettig.'