Pellè mist mogelijk topper tegen Ajax vanwege vandalisme

Reacties

Feyenoorder Graziano Pellè riskeert met zijn wangedrag na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) niet alleen een schorsing en dus de wedstrijd van volgende week zondag tegen Ajax. Ook zijn leidersrol kan weleens in het geding komen.

Pellè mist mogelijk topper tegen Ajax vanwege vandalisme

Pellè ging na afloop van de topper volledig door het lint. De aanvoerder van Feyenoord schopte op zijn weg naar de kleedkamer tegen een deur en molesteerde daarnaast ook een interview-bord en een lichtset.

Daarmee riskeert Pellè niet alleen een boete en de topper tegen Ajax, maar misschien ook wel de aanvoerdersband. Eerder dit seizoen moest Stefan de Vrij de aanvoerderband inleveren mede doordat hij in zijn vrije tijd, tegen de regels in, aan het trainen was. Het is vooralsnog afwachten wat de clubleiding uit Rotterdam-Zuid doet met dit voorval.

Mocht de aanklager van de KNVB besluiten om de Italiaan een schikkingsvoorstel voor een schorsing te doen, is het nog niet gezegd dat hij daadwerkelijk De Klassieker mist. De Rotterdammers kunnen in hoger beroep gaan, waardoor het definitieve vonnis pas na de confrontatie met Ajax wordt geveld.

Erik Pieters werd vorig seizoen om een soort gelijk voorval gestraft. De verdediger van Stoke City, destijds nog speler van PSV, vernielde een raam nadat hij met rood het veld moest verlaten tijdens een competitieduel met PEC Zwolle. De linksback werd niet alleen aangepakt voor die rode kaart, maar ook voor zijn gedrag daarna.

Bekijk hieronder de beelden van een woedende Pellè.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.