Feyenoord hardleers in weggeven voorsprong

Reacties

Een 2-0 voorsprong bleek zondag tegen FC Twente niet besteed aan Feyenoord. Hoewel de beschuldigende vinger richting scheidsrechter Serdar Gözübüyük ging, kan de Rotterdamse club de hand beter in eigen boezem steken.

Feyenoord hardleers in weggeven voorsprong

Als Feyenoord aan het einde van het seizoen naast een prijs grijpt, dan zal zondermeer gekeken worden naar het niet kunnen doodmaken van de wedstrijd. Trainer Ronald Koeman heeft al vaker aangestipt dat zijn ploeg de tegenstander te vaak terug laat komen in de wedstrijd.

De cijfers zijn in dat opzicht dramatisch. Dit seizoen heeft Feyenoord in negen wedstrijden elf keer een voorsprong uit handen gegeven. Alleen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht bleef dat zonder gevolgen. Nadat Jens Toornstra de stand in De Galgenwaard gelijk had getrokken na een 1-2 stand, liepen de Rotterdammers weg naar een 5-2 zege.

In zes wedstrijden moest Feyenoord genoegen nemen met een punt, terwijl het de leiding had genomen. In de uitduels met NEC (3-3) en Go Ahead Eagles (2-2) werd zelfs tot twee keer toe een voorsprong uit handen gegeven, met in beide keren een gelijkspel als teleurstellend resultaat. Ook tegen AZ (2-2), Vitesse (1-1), NAC Breda (1-1) en afgelopen zondag FC Twente (2-2) was een punt de schrale oogst gezien het scoreverloop.

Ook in augustus droop Feyenoord af na de wedstrijd tegen FC Twente.

In het begin van het seizoen bleef Feyenoord zelfs twee keer met lege handen achter, terwijl het wel de eerste klap had uitgedeeld door een openingstreffer van Graziano Pellè. In De Kuip draaide FC Twente op 11 augustus de rollen om door met een 4-1 zege huiswaarts te keren. Een week later volgde hetzelfde scenario, met dit keer Ajax als winnaar.

Maar ook een punt over de eindstreep slepen gaat Feyenoord lastig af. Tegen PEC Zwolle (2-1 verlies), Heracles Almelo (1-2) en ADO Den Haag (3-2) werd aanvankelijk met succes een achterstand weggewerkt, om vervolgens toch met lege handen achter te blijven.

De teleurstellende uitkomst van het duel met FC Twente is gezien de cijfers allerminst een incident voor het Feyenoord van dit seizoen. Door het niet kunnen vasthouden van een voorsprong heeft de Rotterdamse club inmiddels achttien punten laten liggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.