Pardew kijkt uit naar finale tegen Van Gaal: 'Ik mag hem wel'

Reacties

Met gevoel voor historie keek Crystal Palace-manager Alan Pardew vooruit naar de FA Cup-finale tegen Manchester United. Zijn ploeg versloeg Watford in de halve finale van het Engelse bekertoernooi en zorgde daarmee voor een reprise van de eindstrijd van 1990.

Pardew kijkt uit naar finale tegen Van Gaal: 'Ik mag hem wel'

Bijna 26 jaar geleden won Sir Alex Ferguson zijn eerste prijs als manager van United, waarna er nog velen zouden volgen. Pardew was destijds nog speler van Palace. 'Ik weet nog goed dat Sir Alex' carrière afhing van die wedstrijd. Misschien hangt de toekomst van Van Gaal wel af van deze finale', zei Pardew na afloop van de 2-1 overwinning op Watford tegen de BBC.

Met Pardew op het middenveld hield Palace de club uit Manchester op een 3-3 gelijkspel. In de replay waren The Red Devils te sterk met 1-0. Het was tot nu toe de enige keer dat de Londense club in de FA Cup-finale stond. 'We hebben een kleine hommage gebracht aan dat team met de doorgekopte corner. Dit is een ander team, maar de kenmerken zijn hetzelfde als in 1990. Ik hoop dat het nu anders afloopt.'

Toch zou Pardew de beker ook aan Van Gaal gunnen. 'Ik mag hem wel', zei de oud-speler van Palace. 'Hij is in de pers verschrikkelijk hard aangepakt. Ik kijk ernaar uit om hem te zien in de finale', aldus Pardew. 'Tegen Manchester United zullen we een andere tactiek hanteren, maar dat wil niet zeggen dat we de wedstrijd niet kunnen controleren. We verdienen het om hier te staan.'

 Voor Crystal Palace is de finaleplaats vooral een beloning van de sterke eerste seizoenshelft. Na negentien speelronden in de Premier League stond de ploeg van Pardew vijfde, maar die positie is inmiddels ingeruild voor de zestiende plek. In de FA Cup bleven The Eagles wel presteren. Behalve Watford moesten ook Southampton, Stoke City, Tottenham Hotspur en Reading eraan geloven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.