Crystal Palace tegenstander Van Gaal in FA Cup-finale

Crystal Palace heeft zich ten koste van Watford geplaatst voor de finale van het toernooi om de FA Cup. Dankzij een 2-1 zege op The Hornets mag de ploeg van manager Alan Pardew op herkansing voor de finale van 1990. Ook toen was Manchester United de tegenstander.

Yannick Bolasie bezorgde Palace een droomstart op Wembley door binnen zes minuten al een hoekschop van Yohan Cabaye binnen te koppen (foto). Watford, waar Nathan Aké negentig minuten meespeelde, trok de stand tien minuten na de rust eveneens uit een corner gelijk. Aanvoerder Troy Deeney knikte bij de eerste paal hard raak. Met het derde kopdoelpunt van de wedstrijd zorgde Connor Wickham zes minuten later voor de eindstand, door Aké in de lucht te verslaan.

Waar Palace in de competitie een dramatische tweede seizoenshelft doormaakt - de ploeg wist slechts één van de laatste achttien in de Premier League te winnen - kan de club er zo toch nog een historisch seizoen van maken. The Eagles stonden een keer eerder in de FA Cup-finale. In 1990 was Manchester United ook al de tegenstander. Met de huidige manager Alan Pardew in de spits verloor de club na een 3-3 gelijkspel in de return met 1-0 van The Red Devils.

Op 21 mei krijgt Palace nu een nieuwe kans tegen United. Manager Louis van Gaal verloor nog nooit van die club; afgelopen woensdag won de ploeg van de Amsterdammer nog met 2-0 van de nummer zestien van de Premier League. United plaatste zich zaterdag al voor de FA Cup-finale door Everton met 2-1 te verslaan.