Penaltykiller De Gea in de wolken: 'Een sleutelmoment'

Mede dankzij het uitstekende keeperswerk van David de Gea bereikte Manchester United ten koste van Everton de finale van het FA Cup-toernooi. De Spanjaard staart zich niet blind op het winnen van het prestigieuze bekertoernooi, maar mikt ook nog op een plaats bij de eerste vier in de Premier League.

In de 57ste minuut legde Romelu Lukaku aan vanaf de strafschopstip. De normaal zo trefzekere Everton-spits koos voor de linkerhoek, maar daar rekende De Gea op. 'Het was een sleutelmoment, want Everton speelde erg sterk in die fase', zei de doelman tegen de BBC. 'Over de hele wedstrijd gezien speelden wij erg goed.' Manchester United ontmoet in de finale Crystal Palace of Watford. Die twee ploegen nemen het zondag tegen elkaar op.

Anthony Martial groeide op Wembley in de extra tijd van de tweede helft uit tot matchwinner door voor de 1-2 te tekenen. 'Anthony is ongelooflijk. Dit is enorm belangrijk voor de club, de spelers en de fans. We hebben ook nog vier wedstrijden te gaan in de competitie en willen nog altijd bij de eerste vier eindigen in de Premier League.' Momenteel staat de ploeg van manager Louis van Gaal vijfde, met een achterstand van vier punten op Arsenal.

Ook Michael Carrick sprak na afloop vol lof over de twintigjarige Martial. 'Ik wist dat hij ging scoren zodra ik hem op het doel af zag gaan. De kans oogde perfect voor hem. Je vergeet weleens hoe jong hij is. Hij was briljant vandaag en bracht Everton continu in de problemen.'