Palermo weerhoudt Inter van koppositie

Reacties

Op bezoek bij Palermo heeft Internazionale verzuimd de koppositie in de Serie A van Fiorentina over te nemen. De ploeg van trainer Roberto Mancini kwam niet verder dan 1-1.

Palermo weerhoudt Inter van koppositie

Freddy Guarín dacht de wedstrijd op Sicilië een kwartier voor tijd te beslissen. De van richting veranderde afstandsknal leek op weg naar de rechterbovenhoek van het Palermo-doel, maar doelman Stefano Sorrentino voorkwam met zijn vingertoppen dat het schot de voor Inter gewenste eindbestemming bereikte.

De Italiaanse sluitpost moest na een uur de bal wel uit het net vissen. Jonathan Biabiany kon vanaf de rechterflank vrij voorgeven, waarna Ivan Perisic de 0-1 bij de tweede paal binnenwandelde. Lang konden de Milanezen niet van de voorsprong genieten.  Routinier Alberto Gilardino liet in de 66ste minuut zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De 33-jarige spits verschalkte Samir Handanovic met een inzet van dichtbij, al had hij bij die scrimmage het nodige geluk.

Inter houdt er onder trainer Roberto Mancini een minimalistische stijl op na - de Nerazzurri beschikten na de eerste acht wedstrijden over een doelsaldo van 8-6 -, maar met een man minder spelen zal geen onderdeel zijn geweest van het strijdplan van de Italiaanse tacticus. Door een rode kaart voor Jeison Murillo, die twee keer geel kreeg, maakte Inter in de slotfase noodgedwongen met tien man jacht op de 1-2. De zoektocht naar de winnende treffer bleek tevergeefs.

Door het gelijkspel neemt Inter, dat zónder Italiaan in de basis begon, voorlopig een tweede plek in met hetzelfde puntenaantal als nummer één Fiorentina. Morgen wacht de Serie A-topper tussen de koploper en AS Roma, dat in het bezit is van de derde stek.  Nummer elf Palermo behoudt de plek in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.