Inter en Juventus houden elkaar in evenwicht

Reacties

De defensies domineerden de Italiaanse klassieker Internazionale – Juventus, en daardoor kwam er een uitslag (0-0) uit de bus waarmee beide clubs weinig opschoten.

Inter en Juventus houden elkaar in evenwicht

De insteek van de Derby d'Italia was duidelijk en tegelijkertijd ook verschillend voor beide teams. Juventus had een zege nodig om weer te mogen denken aan het prolongeren van de titel, terwijl Internazionale met een zege de koppositie in de Serie A zou overnemen van het morsende Fiorentina.

Beide clubs schoten dan ook bitter weinig op met het gelijkspel. Maar de uitkomst was ook een bevestiging van de kracht en de zwakte van Internazionale, dat door het gelijkspel op een punt blijft steken van koploper Fiorentina. Trainer Roberto Mancini heeft weliswaar een solide defensie gebouwd, maar in aanvallend opzicht is het magertjes wat de Nerazzurri betreft.

Dat bleek een te groot probleem om af te rekenen met angstgegner Juventus, dat van de laatste tien edities van de Derby D'Italia er slechts één verloor. Internazionale mocht eerder van geluk spreken dat het nog een punt overhield aan het bezoek van De Oude Dame.

Halverwege de tweede helft miste Sami Khedira de uitgelezen kans om de wedstrijd open te breken. De Duitse international kreeg de bal panklaar aangeboden dankzij het voorbereidende werk van Álvaro Morata, maar hij schoot de bal tegen de paal. In de eerste helft had Marcelo Brozovic namens Inter met een gekruld schot de lat graakt.

Daardoor bleef de 0-0 op het scorebord staan, een stand die ook na het laatste fluitsignaal op het wedstrijdformulier werd ingevuld. Met die uitslag schoten beide ploegen weinig op. Inter blijft op steken op één punt van koploper Fiorentina, terwijl Juventus zich pas terugvindt op de schamele veertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.