Overzicht play-offs Europa League en promotie/degradatie

Reacties

Het is bekend welke clubs in de finales van de play-offs staan. VI zet hieronder op een rijtje waar en wanneer er wordt gestreden om Europees voetbal of een plaats in de Eredivisie.

Overzicht play-offs Europa League en promotie/degradatie

FC Groningen verzekerde zich via twee zeges op Vitesse (1-0 en 1-4) van een finaleplaats en gaat nu met AZ (3-0 overwinning en 1-0 nederlaag tegen SC Heerenveen) uitmaken wie van beide ploegen volgend seizoen Europes voetbal mag spelen. Omdat Groningen op de ranglijst van de Eredivisie hoger eindigde dan AZ, krijgen de noorderlingen het voordeel van de tweede wedstrijd op eigen veld.

Donderdag 15 mei 20.45 uur: AZ – FC Groningen
Zondag 18 mei 16.30 uur: FC Groningen – AZ

Doordat Sparta Rotterdam met NEC afrekende (1-0 op Het Kasteel en 1-3 in De Goffert) weten we zeker dat er naast kampioen Willem II minimaal één club eveneens van de Jupiler League naar de Eredivisie gaat. Sparta neemt het in de finale op tegen FC Dordrecht, dat als nummer twee van de reguliere competitie eerst uit en dan thuis speelt.

Donderdag 15 mei 18.45 uur: Sparta Rotterdam – FC Dordrecht
Zondag 18 mei 14.30 uur: FC Dordrecht – Sparta Rotterdam

De andere finale met als inzet een plaats in de Eredivisie gaat tussen RKC Waalwijk en Excelsior. RKC overleefde ternauwernood een clash met De Graafschap (0-1 en 1-1), terwijl Excelsior zich van FC Den Bosch ontdeed (1-3 in De Vliert, 2-1 op Woudestein). RKC heeft als Eredivisionist het thuisvoordeel in de return.

Donderdag 15 mei 18.45 uur: Excelsior – RKC Waalwijk
Zondag 18 mei 12.30 uur: RKC Waalwijk - Excelsior

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.