Advocaat: 'Vitesse en Heerenveen verwacht in finale'

Reacties

Het toch al slopende seizoen van AZ duurt weer een weekje langer, want de club plaatste zich ten koste van SC Heerenveen (3-0 en 1-0) voor de finale van de play-offs. Trainer Dick Advocaat sprak van een verrassende eindstrijd.

Advocaat: 'Vitesse en Heerenveen verwacht in finale'

Eerder op de zaterdag stelde FC Groningen een plek in de finale al veilig, door Vitesse uit te schakelen met twee overwinningen (1-0 en 1-4). 'Zij hebben het fantastisch gedaan en wij ook', aldus Advocaat tegenover FOX Sports. 'Vooraf had iedereen op een finale Heerenveen-Vitesse gerekend denk ik, dus dit is heel leuk.'

Advocaat verraste door in Friesland een formatie met vijf verdedigers op de been te brengen. 'We wisten dat Heerenveen op een gegeven moment va banque zou gaan spelen. Daarom konden we een extra man centraal achterin goed gebruiken', beargumenteerde de vertrekkende trainer.

'Het is nu zaak de spelersgroep weer fit te krijgen voor de wedstrijd van donderdag. Een paar spelers zaten er wel doorheen', sloot Advocaat af. Het eerste duel wordt in Alkmaar gespeeld. De return van zondag is in Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.