RKC Waalwijk kan zich na ontsnapping richten op Excelsior

RKC Waalwijk ligt op koers om zich te handhaven in de Eredivisie. Thuis sloegen de Brabanders zondag een moedige aanval van De Graafschap ternauwernood af: 1-1.

De Graafschap was van plan de in de heenwedstrijd opgelopen 0-1 achterstand zo snel mogelijk goed te maken en zocht meteen de aanval. Dat offensief leverde bijna een doelpunt van Vincent Vermeij op, maar de spits stuitte in kansrijke positie op RKC-doelman Arjan van Dijk.

Daarna leek de thuisploeg nauwelijks nog in de problemen te komen, totdat Dean Koolhof in de 56ste minuut vanuit het niets toesloeg. Hij ontving de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied, haalde geweldig uit en trof via de onderkant van de lat het doel. Lang mocht De Graafschap echter niet genieten van de voorsprong, want na een goede actie van Romeo Castelen (foto) tikte invaller Jean-David Beauguel nog geen twee minuten later de 1-1 binnen.

Excelsior
Met een slotoffensief probeerde De Graafschap nog een tweede doelpunt af te dwingen, maar RKC hield met pijn en moeite stand. Daardoor kunnen de Waalwijkers zich gaan opmaken voor twee duels met Excelsior, dat zondag FC Den Bosch uitschakelde. De winnaar van deze finale van de play-offs komt volgend seizoen uit in de Eredivisie.