Uitblinker Veldwijk geeft Excelsior hoop op promotie

Excelsior mag hoop houden op promotie naar de Eredivisie. FC Den Bosch kon in Rotterdam de in de heenwedstrijd opgelopen achterstand niet ombuigen: 2-1.

In Brabant won Excelsior met 3-1, waardoor Den Bosch in Rotterdam drie keer moest scoren om kans te maken door te gaan. Dit leek even tot de mogelijkheden te behoren toen Ralf Seuntjens al in de zeventiende minuut op aangeven van Barry Maguire de openingstreffer maakte.

Excelsior nam daarna echter de controle over de wedstrijd over en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk pas in de 71ste minuut, toen clubtopscorer Lars Veldwijk (foto boven in duel met Maarten Boddaert) werd weggestuurd door Jordan Botaka en de bal over de uitstormende Bruno Appels lobde. Twee minuten voor tijd knalde Veldwijk zijn elftal zelfs nog naar een 2-1 overwinning.

Daarmee plaatste Excelsior zich voor de beslissende play-offduels met RKC Waalwijk of De Graafschap, waarbij een plaats in de Eredivisie voor het komende seizoen op het spel staat. In 2011/12 degradeerde Excelsior uit die competitie. Eredivisionist RKC verdedigt zondagmiddag (16.30 uur) thuis tegen De Graafschap een 1-0 voorsprong.