Excelsior wint in Den Bosch na rode kaart Hofstede

Dankzij een 3-1 overwinning bij FC Den Bosch heeft Excelsior uitstekende papieren om de volgende ronde voor de play-offs om een plek in de Eredivisie te bereiken. Een rode kaart voor Tim Hofstede bleek het keerpunt.

Excelsior begon uitstekend aan de wedstrijd in De Vliert en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden, maar na een klein kwartier kwam FC Den Bosch vanuit het niets op voorsprong. Erik Quekel zorgde voor blijdschap bij de fans van de thuisclub.

Kort voor rust ging het echter mis voor FC Den Bosch, aangezien Hofstede een directe rode kaart kreeg van scheidsrechter Jochem Kamphuis na een overtreding op de doorgebroken Lars Veldwijk. Excelsior speelde dus een helft met een man meer en maakte daar gretig gebruik van.

Tot aan de 69ste minuut behield de thuisclub zijn voorsprong, maar ruim twintig minuten voor tijd zorgde Rick Kruys voor de gelijkmaker. Amper bekomen van die schrik incasseerde FC Den Bosch zeven minuten later opnieuw een treffer. Via de onderkant van de lat mikte Sander Fischer raak. En daar bleef het niet bij, want Kevin Vermeulen bepaalde de eindstand met een fraai schot op 1-3. Zondag volgt de return op Woudestein.