Oranje met aangekondigde elf, Italië met debutant Zaza

Reacties

Zoals woensdagavond al aangekondigd keert bondscoach Guus Hiddink van het Nederlands elftal terug naar het 4-3-3-systeem, waarbij Dirk Kuijt weer speelt als aanvaller. Zijn collega Antonio Conte gunt aanvaller Simone Zaza van Sassuolo zijn debuut.

Oranje met aangekondigde elf, Italië met debutant Zaza

Hiddink bevesigde op de persconferentie woensdagavond dat de elf spelers die met hesjes aan trainden, een dag later de basisploeg zullen vormen. Dirk Kuijt start dus als rechtsbuiten. In de 5-3-2-formatie die Oranje op het WK hanteerde was Kuijt nog verdediger, maar nu keert hij dus terug voorin.

Hiddink gaat namelijk weer spelen in een 4-3-3-systeem. De Achterhoeker gaf aan dat besproken te hebben met de as van de ploeg, aangevuld met Kuijt en Nigel de Jong. 'De spelers waren dat al gewend in de WK-kwalificatie, en tijdens de gesprekken heeft geen van de spelers aangegeven dat ze het niet zien zitten', verwees Hiddink naar het wisselen van systeem.

Twee spelers over wie Hiddink niet kan beschikken zijn Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar. Zij zullen er dinsdag in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië eveneens niet bij zijn. 'Huntelaar is slap, verkouden en grieperig', verklaarde Hiddink. 'En wat Robben betreft: het wordt interessant om te zien hoe andere jongens dat gaan invullen.'

Ook Conte kan in het Stadio San Nicola niet over zijn beste spelers beschikken. Zo ontbreken de geblesseerden Giorgio Chiellini en Andrea Pirlo, terwijl Mario Balotelli niet werd geselecteerd door de bondscoach van Italië. Woensdag liet hij weten dat Salvatore Sirigu het doel zou verdedigen, maar de overige tien namen gaf Conte niet prijs.

Tijdens zijn debuut kiest de opvolger van Cesare Prandelli voor een 3-5-2-formatie, waarmee hij de afgelopen drie jaar met Juventus grote successen vierde. Ciro Immobile van Borussia Dortmund vormt samen met Zaza de voorhoede, terwijl Nigel de Jong in Mattia De Sciglio één ploeggenoot van AC Milan tegenkomt.

Volledige opstelling Italië: Sirigu; Ranocchia, Bonucci, Astori; Darmian, Marchisio, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio; Immobile, Zaza.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.